Αποκατάσταση της Ι.Μ. Σπηλιάς Αγράφων

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2020 18:01

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας)
Συνεργασία με κοινό στόχο την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής Σπηλιάς που υπέστη σημαντικές ζημιές μετά τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου 2020, είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον Δήμαρχο Αργιθέας Ανδρέα Στεργίου που τον επισκέφτηκε μαζί με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων Νανά Μαυραντζά.

Η παρέμβαση του Κώστα Αγοραστού ήταν άμεση καθώς σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη συμφωνήθηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας να συντάξει και να στείλει τα τεχνικά δελτία προκειμένου το Υπουργείο να προχωρήσει στην εξεύρεση κονδυλίων για την υλοποίηση του έργου.
«Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Αργιθέας Ανδρέα Στεργίου και την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων Νανά Μαυραντζά, προχωράμε τις διαδικασίες για την αποκατάσταση ενός σημαντικού θρησκευτικού μνημείου, της ιστορικής Ιεράς Μονής Σπηλιάς, που υπέστη σοβαρές ζημιές από σεισμό. Επικοινωνήσαμε άμεσα με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και συμφωνήσαμε η Περιφέρεια Θεσσαλίας να συντάξει τα απαραίτητα τεχνικά δελτία προκειμένου το Υπουργείο να χρηματοδοτήσει τα έργα αποκατάστασης» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Πρόκειται για ένα σημαντικό θρησκευτικό μνημείο της Καρδίτσας και όλης της Θεσσαλίας που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία της χώρας, το 1821. Τα μνημεία πρέπει να συντηρούνται και να αποδίδονται στο κοινό. Χωρίς ιστορική μνήμη, δεν υπάρχει ελπίδα για κανέναν λαό» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1