Μεγάλες ζημιές από χαλάζι στον ν. Καρδίτσας

Επικοινωνία Κ. Τσιάρα με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Αν. Λυκουρέντζο

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2020 12:05

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε το απόγευμα της Κυριακής την περιοχή της Τ.Κ Φύλλου Δήμου Παλαμά προκαλώντας τεράστιες καταστροφές και οδηγώντας τους καλλιεργητές σε απόγνωση. Τις πληγείσες περιοχές επισκέφτηκε ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος με τον πρόεδρο της Τ.Κ Φύλλου κ. Βάϊο Γιώτα προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος του προβλήματος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε: «...Η καταστροφή είναι ολική, αφού 1.000 στρέμματα με καλλιέργεια βαμβακιού κυρίως, μετατράπηκαν σε λίμνη από την έντονη βροχόπτωση και το χαλάζι. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι οι βαμβακοκαλλιέργειες δεν πρόλαβαν καν να φτάσουν στο στάδιο της ανθοφορίας, γεγονός που καθιστά χαμένη τη φετινή παραγωγή».
Ο κ. Νούσιος επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νικόλαο Δούκα στον οποίο έθεσε το μέγεθος του προβλήματος και ζήτησε την παρέμβαση του Οργανισμού για την καταβολή αποζημιώσεων.
ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΔΡΟΜΟ
Εν τω μεταξύ στο αγρόκτημα του Προδρόμου βρέθηκε ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Αγροτικής Οικονομίας κ. Δημ. Κουφόπουλο. Στόχος της επίσκεψης ήταν να γίνει αυτοψία στις ζημιές που προκάλεσε το ξαφνικό μπουρίνι που χτύπησε τις πρώτες απογευματινές ώρες της Κυριακής περίπου 3.000 στρέμματα καλλιεργειών.
Ο δήμαρχος διαπίστωσε το μέγεθος των ζημιών που στις περισσότερες καλλιέργειες είναι πολύ μεγάλο. Ειδικότερα χτυπήθηκαν από το χαλάζι καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού και μποστάνια. Ο Δήμος Καρδίτσας ήδη έχει κάνει τη σχετική αναγγελία προς τον ΕΛΓΑ. Παράλληλα λίγο πριν το μεσημέρι οι εκτιμητές βρέθηκαν στην πληγείσα περιοχή και διαπίστωσαν το μέγεθος της καταστροφής. Να σημειωθεί ότι στην επίσκεψη συμμετείχε και ο εκπρόσωπος του υπουργού Δικαιοσύνης Κων/νου Τσιάρα, κ. Χρήστος Ζιώγας.
*Με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο επικοινώνησε τηλεφωνικά ο βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ και υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας. Ζήτησε από τον κ. Λυκουρέντζο να γίνει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να δοθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις στους «πληγέντες» αγρότες.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass