Προχωρά η ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Καρδίτσα

Συνάντηση Τσιάρα-Τσιάκου-Σκάρλου με Χρυσοχοΐδη

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2020 17:32

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Ένα σημαντικό βήμα, και ίσως το πιο αποφασιστικό, για την ανέγερση αστυνομικού μεγάρου στην Καρδίτσα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Ειδικότερα, ο υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπως είχε δεσμευτεί, προωθεί την ανέγερση νέου αστυνομικού μεγάρου που θα καλύψει τις ανάγκες της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης. Στη διαδικασία παρέστησαν εκ μέρους της Καρδίτσας ο συμπολίτης υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κων/νος Τσιάρας, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο δήμαρχος Σοφάδων κ. Θ. Σκάρλος και ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων και δημοτικός σύμβουλος κ. Π. Σβερώνης.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης σε σύντομη δήλωση του εξήγησε ότι ο δρόμος για την ανέγερση νέου μεγάρου άνοιξε μετά την πρόσφατη απόφαση της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας να παραχωρήσει έκταση σε χώρο κοντά στο Νοσοκομείο Καρδίτσας για την κατασκευή του κτιρίου. Το κτίριο θα κατασκευαστεί με ΣΔΙΤ, το κόστος του εκτιμάται στα 8-10 εκατ. ευρώ και μετά την έγκριση της όλης διαδικασίας από τη διυπουργική υπολογίζεται ότι μέσα σε έναν χρόνο θα έχουν ξεκινήσει οι κατασκευαστικές εργασίες. Πρόκειται για κτίριο με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της Αστυνομικής Δ/νσης Καρδίτσας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε, τον συνάδελφό του υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα αλλά και τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκο για την παραχώρηση του οικοπέδου.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΙΑΡΑ ΚΑΙ ΤΣΙΑΚΟΥ
Με το πέρας της διαδικασίας ο κ. Τσιάρας δήλωσε: «Δρομολογείται ένα σημαντικό έργο, απολύτως αναγκαίο για την περιοχή μας, το οποίο θα συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία των τοπικών αστυνομικών υπηρεσιών καθώς και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολίτη. Η κυβέρνησή μας, με σταθερά βήματα προχωρά, προγραμματίζοντας μεγάλα έργα για τον τόπο μας.
θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον φίλο, υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και όσους συμβάλουν σε αυτή τη θετική εξέλιξη».
Ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος με αφορμή την πολύ θετική εξέλιξη δήλωσε: «Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για την Καρδίτσα, μια ξεχωριστή ημέρα για τους ανθρώπους που υπηρετούν τη δημόσια ασφάλεια. Ένα όνειρο δεκαετιών παίρνει σάρκα και οστά. Οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, με την ολοκλήρωση της κατασκευής, θα στεγαστούν σε ένα νέο σύγχρονο κτίριο που θα πληροί όλες τις ανάγκες του αστυνομικού σώματος. Θέλω να τονίσω ότι ως δημοτική αρχή από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε και αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, είδαμε με θετική ματιά το αίτημα των στελεχών της Α.Δ. Καρδίτσας να παραχωρήσουμε ως Δήμος κατάλληλο οικόπεδο, όπως ζητούσε το Υπουργείο, για να προχωρήσει η κατασκευή αστυνομικού μεγάρου. Βρήκαμε το κατάλληλο οικόπεδο το οποίο είναι δίπλα στο νοσοκομείο και ουσιαστικά εξυπηρετεί με τη θέση του τις επιχειρησιακές ανάγκες της αστυνομίας. Με τη βοήθεια του συμπολίτη υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα θέσαμε το ζήτημα στον αρμόδιο υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος είχε δεσμευτεί σε προγενέστερη συνάντηση μαζί μας για προώθηση του αιτήματος. Έτσι σήμερα κάνουμε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την κατασκευή. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Χρυσοχοΐδη για την προώθηση του έργου. Όπως επίσης ευχαριστώ τον συμπολίτη υπουργό κ. Τσιάρα για την καθοριστική συμβολή του. Επίσης ευχαριστώ την τοπική ηγεσία της Α.Δ. Καρδίτσας και ιδιαίτερα τον Α.Δ. κ. Θ. Καρανάσιο για τις άοκνες και συνεχείς προσπάθειές του να ικανοποιηθεί το χρόνιο αίτημα του αστυνομικού σώματος. Τέλος επισημαίνω ότι με την ολοκλήρωση του έργου είναι δεδομένο πως όλοι οι δημότες Καρδίτσας αλλά και οι κάτοικοι του Νομού θα είναι κερδισμένοι καθώς θα μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα και πιο άνετα στο νέο χώρο που θα δημιουργηθεί. Αξίζει επίσης να σημειώσω ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο περιφερειάρχης μας κ. Αγοραστός έχει δεσμευτεί για την κατασκευή κυκλοφοριακού κόμβου κοντά στο κτίριο με στόχο οι μετακινήσεις από και προς την Α.Δ. να είναι ταχύτερες και ασφαλέστερες.
Θερμές ευχαριστίες προς τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό κ. Τσιάρα όπως και προς τον Δήμαρχο κ. Τσιάκο εξέφρασε ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων κ. Π. Σβερώνης.
Τέλος όπως έγινε γνωστό ο κ. Χρυσοχοΐδης τις προσεχείς εβδομάδες θα επισκεφτεί την Καρδίτσα, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο κ. Β. Τσιάκο και την τοπική ηγεσία της αστυνομίας ενώ θα επιθεωρήσει και τον χώρο όπου θα γίνει η ανέγερση του νέου αστυνομικού μεγάρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass