Μεγάλη συγκέντρωση κατά των ανεμογεννητριών

ΣΤΑ ΒΡΑΓΓΙΑΝΑ ΑΡΓΙΘΕΑΣ

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2020 15:35

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Εκατοντάδες άτομα από διάφορες περιοχές της χώρας πραγματοποίησαν στον Άγιο Νικόλαο Βραγγιανών Αργιθέας, μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας.


Η κινητοποίηση περιελάμβανε και πορεία, η οποία έφτασε μέχρι την βουνοκορφή της Νιάλας. Το συντονιστικό του αγώνα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
«Το Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα χαιρετίζει τη μαζική συγκέντρωση εκατοντάδων ανθρώπων που εναντιώνονται στο επικείμενο τερατούργημα στην περιοχή των Αγράφων αλλά και συνολικά στην ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη, μέχρι την επόμενη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκατάσταση Αιολικών «πάρκων» από τότε που εμφανίστηκε ως θέμα στην περιοχή και μάλιστα σε σημείο 1800 μέτρων, παρά και τα δύσκολα καιρικά φαινόμενα και τις αντίστοιχες προβλέψεις. Η εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Αγραφιωτών στηρίχθηκε από δεκάδες φορείς και πρωτοβουλίες οι οποίες αντιδρούν στη συγκεκριμένη εξέλιξη, ξεκίνησε από το Σάββατο, όπου με πρωτοβουλία του Συλλόγου Νέων Νεοχωρίου προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «ο Ασκός του Αιόλου» καθώς και βίντεο με μαρτυρίες του Βασίλη Φυτσιλή, μοναδικού επιζώντος από τα γεγονότα στη Νιάλα τον Απρίλη του 1947. Τώρα είναι η ώρα της κλιμάκωσης του αγώνα μας με πολύμορφες αντίστοιχες πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις. Για να φτάσει το μήνυμα της εναντίωσής μας της παράδοσης του φυσικού πλούτου, της γης και της Ενέργειας στο μεγάλο κεφάλαιο σε κάθε γωνιά και σε κάθε εργαζόμενο. Τώρα είναι η ώρα να πειστεί ακόμη μεγαλύτερο τμήμα των εργαζομένων πως κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους και φθηνό ρεύμα για το λαό δε συμβιβάζονται. Συνεχίζουμε δυναμικά»!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass