Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 38ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2020 17:15

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας στον πανέμορφο χώρο του Mouzaki Palace Hotel με την εμφάνιση του καταπληκτικού συνόλου από τη Θεσσαλονίκη «Χίλιες Φωνές».


Το πρώτο θεσμικό Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε Πανελληνίως μετά κορονοϊού, ξεκίνησε την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020 και για 12 ημέρες υπήρξε κέντρο της μουσικής ζωής και μιας πλούσιας πνευματικής και καλλιτεχνικής ζύμωσης, προσφέροντας στους πολίτες συναυλίες μετά από πολύ καιρό απραξίας του χώρου. Ήταν μια μουσική διαδρομή με πολλές εκπλήξεις κι ένα πολύχρωμο παζλ με ψηφίδες διαφόρων μορφών.
Εντυπωσιακές υπήρξαν οι πρώτες βραδιές με μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας και των φανατικών της Hip Hop, με 14 καλλιτέχνες επί σκηνής, καθώς και με το αφιέρωμα στη rock μουσική, με τέσσερα συγκροτήματα.
Επίσης τιμήθηκε για την προσφορά του στη Μουσική Εκπαίδευση, στο Αναλόγιο και στην Ψαλτική Τέχνη, ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, κ. Πολυχρόνης Νταλάσης.
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ υλοποιήθηκε και ένα πολύ σημαντικό επιμορφωτικό - εκπαιδευτικό σεμινάριο μουσικής.
Οργανώθηκαν βραδιές λαϊκής, ρεμπέτικης και παραδοσιακής μουσικής και η μεγάλη διοργάνωση ολοκληρώθηκε με την εμφάνιση του καταπληκτικού συνόλου από τη Θεσσαλονίκη «Χίλιες Φωνές», με τη Νατάσα Καραγιάννη να ερμηνεύει ένα πλούσια ρεπερτόριο ελληνικών και ξένων τραγουδιών και τον καθηγητή Γιάννη Παπαευαγγέλου να τη συνοδεύει στο πιάνο.
Για τη διοργάνωση συνέβαλαν ο Δήμος Μουζακίου, το ΕΒΕ Καρδίτσας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας και ο Πανελλήνιος Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων.
Η διοργάνωση ήταν της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας.
Τις εκδηλώσεις του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας που υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρουσίασε ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass