Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα μελέτη για την έξοδο της Καρδίτσας στον Ε 65

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2020 18:34

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Ολοκληρώνονται  από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι διαδικασίες δημοπράτησης, προκειμένου να συμβασιοποιηθεί η μελέτη ανακατασκευής  οδικού τμήματος μήκους 2 χλμ περίπου, στον άξονα Καρδίτσα -Ρεντίνα, από το πέρας της γέφυρας Σοφαδίτη μετά την Τοπική Κοινότητα Κέδρου, έως τη σύνδεση με τον ανισόπεδο κόμβο  Ανάβρας του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε 65.


«Με ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική, αναβαθμίζουμε έναν βασικό οδικό  άξονα που συνδέει άμεσα την πόλη της Καρδίτσας με τον αυτοκινητόδρομο της Κεντρικής Ελλάδας» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο για να σχεδιάσουμε σήμερα, τη Θεσσαλία του αύριο. Με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας μελετάμε την αναβάθμιση ενός σημαντικού οδικού τμήματος για την πόλη της Καρδίτσας,  που δίνει διέξοδο στον Ε 65, τον αυτοκινητόδρομο που αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης για τη Δυτική Θεσσαλία και όλη την Περιφέρεια, δημιουργώντας νέες  συνθήκες στις μεταφορές, το εμπόριο, τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή» προσθέτει ο περιφερειάρχης.
Στο πλαίσιο αναβάθμισης του δρόμου Καρδίτσα- Ρεντίνα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει κατασκευάσει έργο βελτίωσης στο οδικό τμήμα Αγιοπηγή – Ζαΐμι, ενώ έχει εκπονηθεί πλήρης μελέτη του οδικού τμήματος Ζαϊμι - Κέδρος, μήκους 14 χλμ περίπου, με τίτλο «Μελέτη οδού Αγιοπηγής προς Κέδρο».
Το έργο «Μελέτη βελτίωσης της επαρχιακής οδού 1- Σύνδεση με αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας Ε 65», είναι προϋπολογισμού 244.795,08 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα