Κ. Τσιάρας: Παράταση για απασχόληση αλλοδαπών εργατών

Παρέμβαση του Καρδιτσιώτη υπουργού σε Βορίδη-Σκρέκα

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2020 19:22

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φωτ. Καραγιάννη)
Λύση στο πρόβλημα των καλλιεργητών, που ανέκυψε λόγω της παρέλευσης της προθεσμίας για τη διάρκεια του δικαιώματος εργασίας αλλοδαπών εργατών στις αγροτικές καλλιέργειες, δίνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά από επικοινωνία του Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ και Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, με τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη και τον Υφυπουργό κ. Κώστα Σκρέκα.


Πιο συγκεκριμένα, στις 30 Ιουνίου 2020 έληξε η προθεσμία για την τρίμηνη απασχόληση τωναλλοδαπών εργατώνστις αγροτικές καλλιέργειες, με αποτέλεσμα οι καλλιεργητές να μην έχουν το αναγκαίο εργατικό δυναμικό για να συγκομίσουν τα προϊόντα τους.
Μετά από επικοινωνία του κ. Κώστα Τσιάρα με τον κ. Μάκη Βορίδη, στον οποίο επισήμανε εμφατικά το πρόβλημα που είχε προκληθεί από την έλλειψη εργατικού δυναμικού, για τη νέα καλλιεργητική περίοδο και σε συνεργασία των νομικών συμβούλων του Υπουργού Δικαιοσύνης, με τους συνεργάτες του αρμόδιου Υφυπουργού Κώστα Σκρέκα, συμπεριλήφθη τελικά διάταξη στο νομοσχέδιο του ΥπΑΑ&Τ«Απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή, με την οποία παρατείνεταιηπροθεσμία για το δικαίωμα τρίμηνης απασχόλησης των αλλοδαπών εργατών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.
Δόθηκε, έτσι η λύση που αναζητούσαν οι αγρότες, προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν νόμιμα τη δραστηριότητά τους.
«Διαπιστώθηκε ότι οι αυξημένες ανάγκες των καλλιεργητών του Ν. Καρδίτσας, αλλά και της χώρας γενικότερα, δεν πρόλαβαν να καλυφθούν μέσα στοχρονικό πλαίσιο ισχύος της σχετικής διατάξεως και κρίθηκε αναγκαίο, να παραταθεί η προθεσμία ισχύος της έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020», δήλωσε σχετικά ο κ. Τσιάρας, ο οποίος ευχαρίστησε προσωπικά τους κ.κ. Βορίδη και Σκρέκα, επισημαίνοντας πως «Η κυβέρνησή μας οφείλει να βρίσκεται συνεχώς δίπλα στον αγροτικό κόσμο. Να στηρίξει την ύπαιθρο με πράξεις, ώστε βήμα - βήμανα επιτευχθεί η ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα, που αποτελεί την «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1