«Επίταξη» κλινικών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ * ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ * ΣΟΒΑΡΑ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΟΡΗ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2020 20:45
 Η πληρότητα στους θαλάμους αρνητικής πίεσης του τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων, λόγω  της αύξησης των κρουσμάτων  ανάγκασε τη διοίκηση να προβεί σε «επίταξη» κλινικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Η πληρότητα στους θαλάμους αρνητικής πίεσης του τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων ανάγκασε τη διοίκηση να προβεί σε «επίταξη» κλινικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Στην «επίταξη» κλινικών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό μετά και την πληρότητα στους θαλάμους αρνητικής πίεσης που προκάλεσε η αυξημένη διασπορά κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα, προχωρά η διοίκηση του

Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
Το Τμήμα Λοιμωδών Νοσημάτων του Νοσοκομείου φιλοξενεί πλέον 16 νοσούντες από κορονοϊό και λόγω της πληρότητας (100%) σε κρεβάτια, η διοίκηση του ΠΠΓΝΛ υποχρεώθηκε στη «μετακίνηση» δύο κλινικών, της Δερματολογικής και της Οφθαλμολογικής σε άλλες κλινικές του Νοσοκομείου, προκειμένου να αποδεσμευθούν 16 επιπλέον κρεβάτια στον 4ο όροφο του νοσηλευτικού ιδρύματος εκ των οποίων 8 κλίνες θα χρησιμοποιηθούν για ύποπτα κρούσματα και άλλες 8 κλίνες για θετικά κρούσματα.
Ήδη στον 4ο όροφο μεταφέρθηκαν χθες δύο επιπλέον ασθενείς με κορονοϊό αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νοσηλευομένων από όλη τη Θεσσαλία σε 18. Από τη μέχρι τώρα ιχνηλάτηση των επαφών νοσούντων από κορονοϊό, προκύπτει πως θετικά κρούσματα συνεχίζουν να δίνουν τα περιστατικά του Αμπελώνα, περιοχή στην οποία προχθές αλλά και χθες έγιναν άλλοι 65 δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε κατοίκους της περιοχής.
Όπως είναι γνωστό, στον Αμπελώνα υπήρξε διασπορά κρουσμάτων από συμμετέχοντες σε μία, ενδεχομένως και δύο, γαμήλιες εκδηλώσεις με την περιοχή να δίνει συνεχώς νέα κρούσματα, όπως συνέβη χθες με άλλα δύο νέα περιστατικά.
Μάλιστα από τους συνολικά 18 νοσηλευόμενους στο ΠΠΓΝΛ, οι 8 νοσούντες προέρχονται από ιχνηλατήσεις επαφών στον Αμπελώνα χωρίς να υπολογισθεί ο αριθμός των πολιτών που βρίσκονται σε καραντίνα.
Το Συντονιστικό Κέντρο Περιφέρειας Θεσσαλίας Covid-19 ανακοίνωσε χθες 4 νέα κρούσματα στη Λάρισα μεταξύ των οποίων μητέρα και κόρη που δείχνουν σε σοβαρότερη κατάσταση (χθες το βράδυ μάλιστα η κόρη διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ), ένας 24χρονος φοιτητής της Ιατρικής αλλά και ένα 4χρονο παιδί που αποτελεί επαφή γυναίκας που νόσησε τις προηγούμενες ημέρες.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ
Με την ευκαιρία να αποσαφηνιστεί πως ο εργαστηριακός έλεγχος απέδειξε χθες πως ο γιατρός που υπηρετεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Αμπελώνα δεν νοσεί τελικά από κορονοϊό, ωστόσο προληπτικά παραμένει σε 7ήμερη καραντίνα λόγω και των επαφών που είχε ως ιατρός με κατοίκους της περιοχής που ο ίδιος παρέπεμψε για νοσηλεία.
ΧΩΡΙΣ ΜΕΘ
Από τους 230 ελέγχους που έγιναν χθες στο Εργαστήριο του Τμήματος Ιατρικής σε όλη τη Θεσσαλία, θετικά αποδείχθηκαν μόνο 9 κρούσματα. Θετικό στοιχείο από την επιστημονική κοινότητα θεωρείται το γεγονός ότι μέχρι σήμερα κανείς από τους νοσούντες δεν νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείων της περιοχής. Με εξαίρεση την κατάσταση της υγείας μητέρας και κόρης, που κρίνεται σοβαρή, οι υπόλοιποι ασθενείς παρουσιάζουν ήπια συμπτωματολογία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», από τους 18 συνολικά ασθενείς που νοσηλεύονται στο ΠΠΓΝΛ, οι 8 προέρχονται από τον Αμπελώνα, 4 από τη Λάρισα, 3 από τον Βόλο, 1 από το Δαμάσι Τυρνάβου, 1 από την Καρδίτσα και 1 από τα Τρίκαλα, με μέσο όρο ηλικίας τα 50 έτη.
Σε ό,τι αφορά την κατανομή, η μεγαλύτερη διασπορά κρουσμάτων προήλθε από τις γαμήλιες εκδηλώσεις στον Αμπελώνα όπου εκτιμάται πως υποτιμήθηκαν ή χαλάρωσαν τα μέτρα αυτοπροστασίας με αφορμή και το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρξαν κρούσματα στη συγκεκριμένη περιοχή.
Μεγάλη ήταν και η διασπορά κρουσμάτων από τις επαφές ιατρών που επέστρεψαν από διακοπές στη Χαλκιδική (σ.σ. από τη Χαλκιδική επέστρεψε και ο 25χρονος Βολιώτης που αποτελεί νέο κρούσμα) ενώ μόλις 5 είναι τα λεγόμενα «ορφανά» κρούσματα στη Λάρισα.
ΘΕΤΙΚΗ Η ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ
Να σημειωθεί πως, μετά την υπάλληλο της ΔΟΥ Λάρισας, θετική στον κορονοϊό αποδείχθηκε και δεύτερη εφοριακός που υπηρετεί στην Υπηρεσία Ελέγχων και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Λάρισας (πρώην ΣΔΟΕ), οι επαφές της οποίας θα ιχνηλατηθούν.
ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Το Συντονιστικό Κέντρο Περιφέρειας Θεσσαλίας Covid-19 ανακοίνωσε χθες πως «η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω ειδικής συντονιστικής ομάδας που συστήθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες, μέσα από τις ιχνηλατήσεις του ΕΟΔΥ και τα μοριακά τεστ. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ, καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.
Στην περιοχή της Λάρισας: Καταγράφηκαν 4 νέα κρούσματα Covid-19. Τα 2 νέα κρούσματα προέρχονται από την ίδια περιοχή της Λάρισας όπου έχουν επιβεβαιωθεί άλλα 8 κρούσματα τις προηγούμενες ημέρες, το 1 αφορά φοιτητή Ιατρικής, ο οποίος είχε επαφή με άλλο κρούσμα από γνωστή συρροή κρουσμάτων σε Νοσοκομείο της Λάρισας, ενώ τέλος καταγράφηκε 1 ακόμη το οποίο αποτελεί στενή επαφή με άλλο κρούσμα (5.8.2020).
Στην περιοχή του Βόλου: Καταγράφηκαν 6 νέα κρούσματα Covid-19. 1 κρούσμα υπηρετεί σε στρατόπεδο της ευρύτερης περιοχής, άλλο 1 κρούσμα αφορά άτομο που επέστρεψε από παραθερισμό στη Χαλκιδική, 1 ακόμη με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη που επισκέφθηκε την ευρύτερη περιοχή για παραθερισμό και παρουσίασε συμπτώματα, ενώ τέλος 3 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές κρούσματος (4/8/2020)» καταλήγει η ανακοίνωση.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass