Παίρνουν τη Βελίκα στα χέρια τους

Κάτοικοι και παραθεριστές δημιούργησαν Σύλλογο και προσπαθούν να επιλύσουν προβλήματα καθημερινότητας

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2020 18:07

Προβλήματα της καθημερινότητας των κατοίκων και των παραθεριστών στη Βελίκα του Δήμου Αγιάς, συζήτησαν χθες στη γενική τους συνέλευση, μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Βελίκας «Η Μελιβοία», που πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του

αναψυκτηρίου στη θέση Πλατάνια, του οικισμού.
Ο Σύλλογος, που έχει συσταθεί το 2018, καταγράφει στο ενεργητικό του επιτυχίες, όσον αφορά στην επίλυση προβλημάτων του παραθαλάσσιου οικισμού, καθώς όπως δηλώνουν τα μέλη του, υπάρχει αγαστή συνεργασία με τα στελέχη της δημοτικής αρχής.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μαρία Γιαννακού-Λαζαρίδη «στόχος του Συλλόγου είναι η μελέτη και προβολή των προβλημάτων του οικισμού για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του» και σημειώνει πως «μέχρι σήμερα βρίσκει ανταπόκριση στα αιτήματά του προς τη δημοτική αρχή, είτε αυτά αφορούν θέματα καθαριότητας, συντήρησης δρόμων κ.ά.».
Στο πλαίσιο της συνέλευσης, τον απολογισμό δράσης παρουσίασε η πρόεδρος κ. Γιαννακού και η γραμματέας του Συλλόγου κ. Μαριάννα Ζαρογιάννη, ενώ τον οικονομικό απολογισμό του 2019 παρουσίασε ο ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Απόστολος Παναγούλας.
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, ο Σύλλογος έχει καταθέσει με υπόμνημά του στον Δήμο Αγιάς και με κοινοποίησή του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην Πυροσβεστική και στη Δασική Υπηρεσία, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των μελών του, για τις διεξόδους διαφυγής των κατοίκων και παραθεριστών που υπάρχουν σε περιπτώσεις κινδύνου και συγκεκριμένα τις οδικές επιλογές που έχουν για διαφυγή τους σε περιπτώσεις πυρκαγιών και πλημμυρών, καθότι η ευρύτερη περιοχή της Βελίκας είναι πυκνοκατοικημένη.
Μεταξύ άλλων, θέτουν τα ακόλουθα ερωτήματα: «Υπάρχουν οδοί διαφυγής; Υπάρχει σηματοδότηση (πινακίδες που δείχνουν εξόδους); Τα οχήματα της Πυροσβεστικής και τα Νοσοκομειακά θα μπορέσουν να φτάσουν στον τόπο του συμβάντος;».
Παράλληλα, απέστειλαν υπόμνημα στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς επίσης και στην Πολεοδομία και στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγιάς, σχετικά με την αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων από ακραία φυσικά φαινόμενα.
Στο πλαίσιο των παραπάνω προβληματισμών τους, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον προϊστάμενο του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγιάς, κύριο Παπακώστα Δημήτρη και τον αντιδήμαρχο κύριο Κρανιώτη, για θέματα πυροπροστασίας (οδοί διαφυγής, σήμανση), φωτισμού και βελτίωσης της κατάστασης των δρόμων στην περιοχή της Βελίκας.
Επίσης έχουν καταθέσει υπόμνημα στον Δήμο Αγιάς για βελτιωτικές εργασίες σε κάθετους προς την παραλία δρόμους της Βελίκας, για καλύτερη προσβασιμότητα.
Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Βελίκας, στο πλαίσιο του ρόλου που έχει αναλάβει να συμβάλει στην αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων του οικισμού, υπέβαλλε αίτηση συμμετοχής στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Αγιάς, μετά την ανοιχτή πρόσκληση του προέδρου του Δ.Σ. κ. Ιωάννη Αργυρούλη και αναμένει απάντηση.
Εκτιμά, πως η παρουσία του σε έναν τέτοιο θεσμό, θα του προσφέρει τη δυνατότητα να καταθέσει την άποψή του για θέματα που αφορούν στους κατοίκους της Βελίκας.
Μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος πραγματοποίησε και δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, όπως εθελοντική εργασία καθαρισμού του ρέματος Αγιοκάμπου, μετά από πρόσκληση του αντιδημάρχου κυρίου Ντάγκα Νίκου, δωρεά δέκα βιβλίων στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», συμβάλλοντας έτσι στην εκπλήρωση του κύριου στόχου της βιβλιοθήκης, στην προώθηση της γνώσης, της μόρφωσης και του πολιτισμού, κ.ά.
Τέλος, για την καλύτερη επικοινωνία με τα μέλη του, όσο και με διάφορους οργανισμούς και υπηρεσίες, προχώρησε στη δημιουργία ιστοσελίδας (facebook).
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass