Ενίσχυση «ανάσα» για παραγωγούς - πωλητές λαϊκών αγορών

*ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ 1.500 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ *ΠΟΥΡΙΚΑΣ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΔΑΝΕΙΚΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2020 20:45

Ευχάριστα ήταν τα χθεσινά νέα για τους παραγωγούς – πωλητές λαϊκών αγορών της Θεσσαλίας καθώς υπεγράφη η απόφαση επιδόματος 1.500 ευρώ έκαστος σε όλους όσοι επλήγησαν από τον κορονοϊό. Πρόκειται για μια πραγματική ανάσα για τον κλάδο καθώς,

όπως εξήγησε στην «Ε» ο πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Λάρισας, υπήρχαν επαγγελματίες που στην προσπάθειά τους να παραμείνουν ζωντανοί οικονομικά, πήραν δανεικά περιμένοντας αυτά τα χρήματα μέσω του επιδόματος...
Πιο συγκεκριμένα:
Άναψε το «πράσινο φως» για πίστωση 19,5 εκατ. ευρώ προς ενίσχυση παραγωγών λαϊκών αγορών και σπαραγγιών μετά την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.
Αναλυτικά, για τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών το ύψος του ποσού οικονομικής ενίσχυσης ορίζεται ως ακολούθως:
- 1.500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή σε λαϊκές αγορές, του οποίου η δραστηριότητα διεκόπη λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων από περιφέρεια σε περιφέρεια, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19.
- 1.500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή σε λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η λειτουργία των οποίων ανεστάλη για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19.
- 500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή σε λαϊκές αγορές, του οποίου η δραστηριότητα περιορίστηκε λόγω τροποποίησης των όρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19.
Σχετικά με τους δικαιούχους των λαϊκών αγορών το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται στα 14.800.000 ευρώ.
Σχετικά με τους παραγωγούς σπαραγγιών, το ύψος του ποσού ενίσχυσης ορίζεται σε 270 ευρώ/στρέμμα και το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στους δικαιούχους ανέρχεται στα 4.731.210 ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι παραγωγοί οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση ενίσχυσης μέσω αντίστοιχης εφαρμογής του ΟΠΕΚΕΠΕ.
ΔΗΜ. ΠΟΥΡΙΚΑΣ
Για την εξέλιξη της υπόθεσης ο κ. Δημήτρης Πούρικας μιλώντας στην «Ε» τόνισε πως πρόκειται για ένα κονδύλι «που είχε εγκρίνει η Ε.Ε. και το περιμέναμε με αγωνία. Είναι δύσκολες εποχές και αυτό αποτελεί ευχάριστη εξέλιξη» τόνισε κάνοντας την εκτίμηση πως μέχρι τέλος Αυγούστου θα καταθέσουν δικαιολογητικά.
«Είναι μια μεγάλη ανάσα» είπε συγκεκριμένα φέρνοντας ως παράδειγμα έναν παραγωγό πωλητή που δεν μπορούσε να θεωρήσει την άδεια λόγω οφειλών του 2019 και του 2020 προς τον ΕΦΚΑ και «προκειμένου να πάρει μια ενημερότητα έπρεπε να πληρώσει. Πήγε λοιπόν πήρε δανεικά λεφτά με δεδομένο πως περίμενε αυτά τα χρήματα».
Για το πώς λειτουργεί γενικά αυτή την περίοδο η λαϊκή αγορά είπε πως ο κόσμος παραμένει λίγο φοβισμένος και αυτό φαίνεται από την κίνησή του. Αυτός αναφέρει πως ήταν και ο λόγος της μείωσης του αριθμού των πάγκων.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass