Συρροή κρουσμάτων από τον Αμπελώνα

ΤΕΣΣΕΡΑ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΧΘΕΣ, ΣΥΝΟΛΙΚΑ 7 ΣΤΟΝ ν. ΛΑΡΙΣΑΣ- ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΤΟΥ ΠΓΝΛ – Μ. ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ: ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2020 21:05

Μειωμένα συγκριτικά με την προηγούμενη ημέρα, αλλά υπολογίσιμα σε αριθμό, κάποια από τα οποία συνδέονται με την κοινωνική εκδήλωση του γάμου στον Αμπελώνα, ήταν τα χθεσινά νέα κρούσματα του κορονοϊού στη Λάρισα.


Λίγο πριν το απόγευμα χθες το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19 ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 6 νέα κρούσματα στη Θεσσαλία, εκ των οποίων τα 4 στην περιοχή της Λάρισας και από ένα στην Καρδίτσα και στη Σκόπελο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν 4 νέα κρούσματα Covid-19. Τα 3 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές με παλαιότερα κρούσματα, ενώ το 1 προέρχεται από συρροή κρουσμάτων σε κοινωνική εκδήλωση στην περιοχή του Αμπελώνα.
Αργά το βράδυ από τις εργαστηριακές εξετάσεις των δειγμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας εντοπίστηκαν άλλα τρία κρούσματα από την περιοχή του Αμπελώνα, που συνεχίζει να δίνει καθημερινά νέα κρούσματα. Πρόκειται για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι 84 και 72 ετών, καθώς και για έναν άντρα 65 χρόνων, που παραμένουν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου νωρίτερα μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ για περιστατικά Covid-19 ένας ασθενής, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί διασωλήνωση. Παράλληλα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο η κατάσταση της υγείας της 27χρονης ειδικευόμενης γιατρού βελτιώθηκε θεαματικά με αποτέλεσμα να αποσωληνωθεί.
ΖΗΤΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Με αφορμή την περιπέτεια της 27χρονης ειδικευόμενης, αλλά και των υπολοίπων ειδικευόμενων γιατρών, ο σύλλογος ιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με ανακοίνωσή του τονίζει ότι το κενό που αφήνουν πίσω τους, έστω και προσωρινά, είναι δυσαναπλήρωτο και καλούν την πολιτική ηγεσία και το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσουν άμεσα σε μαζικές μόνιμες προσλήψεις ιατρών στο ΕΣΥ.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Εδώ και δύο εβδομάδες το νοσοκομείο μας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά από την ανίχνευση στις τάξεις των ιατρών θετικών κρουσμάτων.
Στις 11/08, δυστυχώς η μία εξ αυτών, συνάδελφος, φίλη και μία από τις ιατρούς που μάχονται καθημερινά από το μετερίζι της πρώτης γραμμής, εμφάνισε επιδείνωση και οδηγήθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ-Ειδικευομένων ΠΓΝΛ σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «Είμαστε σίγουροι ότι και από αυτή τη μάχη θα καταφέρει να βγει νικήτρια, όπως εδώ και χρόνια τα καταφέρνει επάξια τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο και της ευχόμαστε ολόψυχα γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντά της.
Το κενό, ωστόσο, που αφήνει πίσω της αυτή και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που τέθηκαν προσωρινά εκτός πολέμου, είναι δυσαναπλήρωτο.
Καλούμε την Πολιτική Hγεσία και το Υπουργείο Υγείας, έστω και στην ύστατη στιγμή, να προχωρήσουν άμεσα σε μαζικές μόνιμες προσλήψεις ιατρών στο ΕΣΥ, στην οργάνωση εξειδικευμένων μονάδων νοσηλείας για τον COVID-19 (θάλαμοι αρνητικής πίεσης) και την περαιτέρω ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Με αφορμή την έξαρση της πανδημίας του Covid-19, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δυστυχώς η περιοχή μας πλέον συγκαταλέγεται σ’ εκείνες που κατέγραψαν κρούσματα Covid-19. Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, με την έξαρση της πανδημίας να είναι σαφώς μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη από εκείνη της περασμένης άνοιξης, αυτό αποτελεί μία αναμενόμενη εξέλιξη που δεν θα μπορούσε να αποτραπεί.
Εκείνο όμως που μπορούμε όλοι μαζί να αποτρέψουμε, είναι τη διάδοση του κορονοϊού σε περισσότερους συμπολίτες μας και την έκθεση ανθρώπινων ζωών σε σοβαρό κίνδυνο.
Γι’ αυτό και τώρα είναι όσο ποτέ άλλοτε, επιτακτική η ανάγκη να εφαρμόσουμε όλοι μας, χωρίς εξαιρέσεις και εκπτώσεις, τα γνωστά μέτρα ατομικής προφύλαξης. Με μάσκες σε όλα τα κλειστά μέρη και όπου παρατηρείται συγκέντρωση πολλών ανθρώπων, με διαρκή απολύμανση των χεριών μας και φυσικά με αποστάσεις στις κοινωνικές μας συναναστροφές.
Ως Δήμος Φαρσάλων λάβαμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του δημοτικού καταστήματος και την εξυπηρέτηση των πολιτών, ομόφωνα ως Δημοτικό Συμβούλιο ματαιώσαμε – δυστυχώς – την εμποροπανήγυρη για να αποτρέψουμε συγχρωτισμό και στον καθιερωμένο «Πολιτιστικό Αύγουστο» προχωρούμε σε εκδηλώσεις με αυστηρή εφαρμογή των πρωτοκόλλων ασφαλείας για τη δημόσια υγεία.
Η ευλαβική τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία δεν είναι απλά μία ανάγκη για να προστατέψουμε τους εαυτούς και τις οικογένειές μας. Είναι μία ουσιαστική στάση υπευθυνότητας και αγάπης για τον συγγενή, τον φίλο, τον συνάνθρωπο και την κοινωνία. Ας δείξουμε για μία ακόμη φορά πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass