Ακόμη αναμένουν αποζημιώσεις για ζημιές του 2017

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2020 20:45

Την αύξηση των πιστώσεων προκειμένου να πληρωθούν τις αποζημιώσεις από τα ΠΣΕΑ του '17 μέσα στη χρονιά και όχι από το 2021, ζητούν αμυγδαλοπαραγωγοί του Δήμου Τεμπών, με αφορμή και την επικείμενη συνάντηση του Υπουργείου Αγροτικής

Ανάπτυξης και Τροφίμων με την ηγεσία του ΕΛΓΑ.
Σύμφωνα με τον αμυγδαλοπαραγωγό Κώστα Μητροδήμο από την Όσσα του Δήμου Τεμπών «η αίτηση που κατέθεσε στο ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών, του βγάζει ημερομηνία πληρωμής το πρώτο δίμηνο 2021, για μία ζημιά που σημειώθηκε το 2017! Μετά από συνεχείς κακές χρονιές, λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών, η προοπτική πληρωμής μας σε έξι με οκτώ μήνες από τώρα δεν μας γεμίζει με ικανοποίηση. Και να σκεφτεί κανείς ότι άλλες περιοχές, όπως οι Σέρρες και η Μαγνησία, έχουν ήδη πληρωθεί, ενώ εμείς που παράγουμε τη συντριπτική πλειοψηφία της εγχώριας παραγωγής θα πρέπει να περιμένουμε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο» δηλώνει αγανακτισμένος ο κ. Μητροδήμος και καταλήγει: «Κάποιος θα πρέπει να παρέμβει και να ζητήσει αύξηση του προϋπολογισμού, μιας και το προβλεπόμενο ποσό από τα ΚΟΕ για το 2020 έχει εξαντληθεί».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα για τον Νομό Λάρισας είναι ότι καθυστέρησαν να υποβληθούν οι αιτήσεις (μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο), ενώ λόγω των μεγάλων καταστροφών εξαντλήθηκε το προβλεπόμενο ποσό του προϋπολογισμού για πρώτη φορά. Να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό πληρωμής για τον Νομό Λάρισας ανέρχεται σε 5 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που θα πέσουν στην τοπική αγορά και σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία θα τονώσουν την τοπική οικονομία.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1