Δύο νέοι κυκλικοί κόμβοι στα Τρίκαλα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ 1,2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2020 16:05

Την κατασκευή δύο νέων κυκλικών κόμβων στο σιδηροδρομικό σταθμό και στη διάβαση των τρένων, στον δρόμο προς Αγία Μονή στην πόλη των Τρικάλων χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 του έργου «Επέκταση, αναβάθμιση πεζοδρομίων και δημιουργία κυκλικών κόμβων» με προϋπολογισμό 1.238.509 ευρώ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Τρικκαίων. Το έργο περιλαμβάνεται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) Τρικάλων συνολικού προϋπολογισμού 9,9 εκατ. ευρώ. Το έργο αφορά στην αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του αστικού χώρου της πόλης των Τρικάλων, με έμφαση στην εξυπηρέτηση κατά προτεραιότητα της κίνησης των πεζών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες και στην αποσυμφόρηση του οδικού δικτύου και την εξομάλυνση των κυκλοφοριακών συνθηκών. Αναμένονται παρεμβάσεις επί της οδού Καποδιστρίου με επέκταση των πεζοδρομίων και ενσωμάτωση πάνω σε αυτό του υφιστάμενου ποδηλατόδρομου. Ενώ στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού οι παρεμβάσεις αφορούν τροποποίηση της  υφιστάμενης ισόπεδης διασταύρωσης των οδών Ελευθερίας, Πύλης, Ευρυπίδου και Μετεώρων και διαμόρφωσή της σε κυκλικό κόμβο και αναμόρφωση της  εισόδου του Σιδηροδρομικού Σταθμού με τη διαμόρφωση κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση των οδών Ασκληπιού, Ευριπίδου και Καβράκου, συμπεριλαμβανομένης της διαμόρφωσης των πεζοδρομίων της ευρύτερης περιοχής.
«Συγχρονίζουμε τις πόλεις μας με την εποχή μας και τις ανάγκες των ανθρώπων. Έργο με το έργο, κάνουμε το όραμα μας πράξη. Ενώνουμε δυνάμεις, προσπαθούμε για το καλύτερο και  κερδίζουμε με τις πράξεις μας.  Τα έργα των αστικών αναπλάσεων  δίνουν ευρωπαϊκό χαρακτήρα και αναβαθμισμένη αισθητική στις πόλεις μας αλλά έχουν  και αναπτυξιακή δυναμική, αφού πρόκειται  για νέα έργα που δημιουργούν  πολλές θέσεις εργασίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και τις υπηρεσίες μας εντάσσουμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 ένα έργο που βοηθά στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση και αλλάζει την εικόνα της περιοχής του Σιδηροδρομικού Σταθμού στην πόλη των Τρικάλων. Το συγκεκριμένο έργο συμβάλλει ουσιαστικά και άμεσα στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων. Ταυτόχρονα η σύνδεση του κέντρου της πόλης με σημεία τουριστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος τονώνει τις λειτουργίες της και προσδίδει οικονομικά οφέλη. Μέσω του Προγράμματος Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) του Δήμου Τρικκαίων ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε να δώσουμε μια άλλη δυναμική στην πόλη των Τρικάλων με έργα και δράσεις για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του» προσθέτει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
epimelitirio pyrkagies
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1