Ομαλά ολοκληρώθηκε η αρδευτική περίοδος

ΠΑΡΑ ΤΑ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2020 19:11

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες η φετινή αρδευτική περίοδος, στα όρια ευθύνης του Δήμου Καρδίτσας.

Ο Δήμος σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, τον ΤΟΕΒ Ταυρωπού και τους κατά τόπους υδρονομείς, διασφάλισε την απρόσκοπτη παροχή αρδευτικού νερού στις εκτάσεις δικαιοδοσίας του σε μια δύσκολη χρονιά, καθώς φέτος τα αποθέματα της λίμνης Πλαστήρα ήταν μειωμένα περίπου κατά 20%. Αξίζει να επισημανθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της αρδευτικής περιόδου γινόταν συνεχείς έλεγχοι σε όλο το εύρος του δικτύου και όπου διαπιστωνόταν ελλείψεις γινόταν οι σχετικές διορθωτικές παρεμβάσεις. Ακόμη άριστη ήταν η  συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, ώστε η παροχέτευση του νερού στα επιθυμητά σημεία να γίνεται χωρίς πρόβλημα.
Με αφορμή την ολοκλήρωση της αρδευτικής περιόδου ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος «Με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καρδίτσας και με την άριστη συνεργασία που έχουμε με τον ΤΟΕΒ Ταυρωπού, είχαμε μια ομαλή και χωρίς προβλήματα αρδευτική περίοδο. Σε κάθε περίπτωση θέλω να τονίσω ότι κεντρικό μέλημα όλων που μετείχαμε σε αυτή την προσπάθεια είναι η εξυπηρέτηση των αγροτών μας. Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον αγροτικό κόσμο της περιοχής ώστε το έργο του να γίνει πιο εύκολο και περισσότερο αποδοτικό». Απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε η όλη διαδικασία εμφανίστηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Δημ. Κουφόπουλος: «Καταβάλλαμε συστηματική προσπάθεια ώστε η αρδευτική περίοδος να κυλήσει ομαλά. Με τις υπηρεσίες μας όλο το καλοκαίρι βρισκόμασταν σε συνεχή εγρήγορση για να πάνε όλα καλά για τους αγρότες μας» δήλωσε ο αντιδήμαρχος.  Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ταυρωπού κ. Αθ. Μαρκινός δήλωσε: «Η συνεργασία φορέων που προσφέρουν στον πρωτογενή τομέα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Στο πλαίσιο αυτό οι συνέργειες που αναπτύσσουμε με τον Δήμο Καρδίτσας, θα ενταθούν ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα προς όφελος των παραγωγών της περιοχής μας». Με την ομαλή λειτουργία του αρδευτικού δικτύου, καλύφτηκαν επαρκώς οι αρδευτικές ανάγκες χιλιάδων στρεμμάτων στις περιοχές αναδασμού των Τοπικών Κοινοτήτων Μέλισσας, Πτελοπούλας, Σταυρού, Αγ. Θεοδώρων και Μακρυχωρίου του Δήμου Καρδίτσας, καθώς και αρκετές χιλιάδες στρέμματα που ανήκουν στη δικαιοδοσία των Δήμων Σοφάδων και Παλαμά, μέσω του Λείψιμου ποταμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1