Απαντώντας σε ερώτηση της «ΕτΔ»:

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2020 21:02

Εξετάζεται διεύρυνση του πακέτου στήριξης
της ελληνικής γεωργίας
 Τι (δεν) είπε για πετρέλαιο-Αχελώο

Η «Ελευθερία» μαζί με το TRT ήταν τα μόνα ΜΜΕ από τη Θεσσαλία που υπέβαλαν ερωτήσεις στον πρωθυπουργό

Κυριάκο Μητσοτάκη στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», σε μία πρωτόγνωρη διαδικασία, αφού λόγω των περιοριστικών μέτρων, στο συνεδριακό κέντρο υπήρχαν μόνο 50 δημοσιογράφοι κι όλοι οι υπόλοιποι -κυρίως από την Περιφέρεια- υπέβαλαν τις ερωτήσεις τους μέσω του διαδικτύου.
Η συνέντευξη διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, ενώ ο πρωθυπουργός απάντησε σε 37 συνολικά ερωτήσεις, εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούσαν τα ελληνοτουρκικά και τη στελέχωση των Ενόπλων Δυνάμεων, την αντιμετώπιση του κορονοϊού και τις επιπτώσεις του στην οικονομία.
Τη διαδικασία συντόνιζε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ο οποίος προλογίζοντας την «Ε» μίλησε για την «ιστορική εφημερίδα της Θεσσαλίας».
Όλοι οι δημοσιογράφοι φορούσαν μάσκες τις οποίες έβγαζαν μόνο για να υποβάλλουν την ερώτησή τους. Με μάσκα προσήλθε στο συνεδριακό κέντρο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και η σύζυγός του Μαρέβα που τον συνόδευε, αλλά και η φρουρά του, ενώ προηγήθηκε και θερμομέτρηση.
Για συμβολικούς λόγους η πρώτη ερώτηση δόθηκε στη «Μακεδονία» και η δεύτερη στον τηλεοπτικό σταθμό «Cosmos TV» της Ρόδου.
Άψογη η προετοιμασία του επικοινωνιακού επιτελείου του πρωθυπουργού, καθώς όπως αποδείχτηκε, σε ορισμένες ερωτήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε με λεπτομερή στοιχεία. Σε κάποιες μάλιστα ερωτήσεις ανέφερε τη φράση «περίμενα να με ρωτήσετε για αυτό...».
Γ.Ρ.

 

«Δεν έπεισε κανέναν...»
* Τα κόμματα για τη συνέντευξη Μητσοτάκη

ΑΘΗΝΑΗ εμφάνιση του Μητσοτάκη δεν κατάφερε να πείσει ούτε τους συνεργάτες του, πόσο μάλλον τον ελληνικό λαό σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα διαμηνύει ότι δεν μπορεί να καταστήσει συνένοχη την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Μητσοτάκης για τα όσα υποστηρίζει περί ενημέρωσης του κ. Τσίπρα για τη συμφωνία με την Τουρκία στο Βερολίνο.
Σε ό,τι αφορά το σενάριο της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι αναδεικνύει το αυταρχικά και ξεπερασμένο πρόγραμμα της ΝΔ για τη νέα γενιά.
Ομολόγησε κυνικά πως δεν είναι σε θέση να κοστολογήσει το εξοπλιστικό πρόγραμμα μαμούθ, το οποίο εξήγγειλε εν αγνοία της Βουλής, των κομμάτων και των θεσμικών οργάνων των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν είπε κουβέντα για το γεγονός ότι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας υπηρετούν 5.000 λιγότεροι εργαζόμενοι σε σχέση με την περσινή χρονιά. Ενώ παραδέχτηκε ότι έχουν γίνει μόνο προσλήψεις συμβασιούχων. Είναι ενδεικτικό της αντίληψης του κυρίου Μητσοτάκη το πόσο λίγο χρόνο αφιέρωσε στα ζητήματα της οικονομίας. Διότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του συνεχίζουν να εθελοτυφλούν και να πιστεύουν ότι αποσπασματικά μέτρα, δάνεια και αναστολές αρκούν για να γυρίσουν την εικόνα.
Προανήγγειλε νέα διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων μία μέρα πριν κάνει νόμο του κράτους την απλήρωτη εργασία. Στο σχέδιο της ιδιωτικοποίησης των επικουρικών απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε συγκεκριμένη απάντηση στα ερωτήματα που του τέθηκαν.»ΤΟ ΚΚΕ
«Ο κ Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι όχι μόνο υπάρχουν μυστικές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού, αλλά και ότι ακόμη και οι πολιτικοί αρχηγοί ενημερώνονται επιλεκτικά. Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να ενημερώνει εκείνους τους πολιτικούς αρχηγούς με τους οποίους - όπως ο ίδιος είπε- δεν έχουν μεγάλες διαφορές, καθώς μοιράζονται την πολιτική εμπλοκής στα αμερικανονατοϊκα σχέδια, στο πλαίσιο των οποίων εξελίσσονται και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.ΤΟ ΚΙΝΑΛ
Eπιμένει το Κίνημα Αλλαγής ότι καμία ενημέρωση δεν έγινε για την υπογραφή συμφωνίας με την Τουρκία, χαρακτηρίζοντας ψευδή τον ισχυρισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ενημερώθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί. «Επιμένουμε να δοθεί το κείμενο στα πολιτικά κόμματα. Για να γνωρίζουμε το πραγματικό περιεχόμενό της. Γιατί άραγε το κρύβει;», επισημαίνει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ για τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.
Προσθέτει ότι «για το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, είναι αναγκαίο για να διαμορφώσει την εθνική στρατηγική και το αρραγές εθνικό μέτωπο. Όχι για να επικυρώσει τα τετελεσμένα του κ. Μητσοτάκη. Δεν έχει και δεν μπορεί να έχει λευκή επιταγή».
Το Κίνημα Αλλαγής επέκρινε ακόμη τον πρωθυπουργό πως προανήγγειλε ακόμη μια μεγάλη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, στο 8ωρο και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, δηλώνοντας πως θα είναι αντίθετο «με αυτές τις πολιτικές η εθνική αυτοπεποίθηση δεν δημιουργείται, υπονομεύεται. Όσο για την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης το 2021, πρέπει να ισχύσει γι’ όλους. Γιατί οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο έχουν ήδη υποστεί πολύ μεγάλες περικοπές στα χρόνια της κρίσης», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής.ΤΟ ΜέΡΑ 25
 «Φαίνεται πως εκτός πραγματικότητας είναι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του...» τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης, ο οποίος σχολίασε μια αποστροφή της συνέντευξης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ότι όποιος μιλάει για νέο μνημόνιο είναι εκτός πραγματικότητας.
Ο κ. Κριθαρίδης υπογραμμίζει ότι «φαίνεται πως εκτός πραγματικότητας είναι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του», προσθέτοντας ότι «ενώ ο κ. Σταϊκούρας έχει δεσμευτεί για πρωτογενή πλεονάσματα από του χρόνου και το έλλειμμα ήδη βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη μαζί με το δημόσιο χρέος και την ύφεση, προσπαθεί να εξαπατήσει την κοινωνία με εξυπνακισμούς».Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ
 «Από τους εξοπλισμούς «αορίστου κόστους» και τρόπου κτήσης (ούτε κουβέντα για G2G), έως τις προσλήψεις με παραβίαση του ΑΣΕΠ, οι οικονομικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού συνιστούν σάλπισμα για μεγάλο φαγοπότι και ποταμό ρουσφετιών» αναφέρει η Ελληνική Λύση σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.
Στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση επισημαίνει πως «ουδεμία αναφορά στον πρωτογενή τομέα, με την επισιτιστική κρίση προ των πυλών και στη Μακεδονία, πέραν της προσβλητικής αναφοράς περί «μικρών συντεχνιών» για τους κατοίκους της Δ. Μακεδονίας».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass