«Ετοιμοπόλεμο» το Πανεπιστημιακό για έξαρση της πανδημίας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜEΙΟ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2020 15:11

Για την ετοιμότητα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας (ΠΝΛ) να ανταποκριθεί σε ενδεχόμενη

έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού ενημερώθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, από τον διοικητή του ιδρύματος, κ. Δημήτρη Κατσικονούρη, και τον υπεύθυνο Covid και πρόεδρο της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, καθηγητή κ. Γιώργο Συρογιαννόπουλο. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα θέματα που αφορούν στη διαχείριση των έκτακτων καταστάσεων που προέκυψαν από την επανεμφάνιση του κορονοϊού, τη στελέχωση του νοσοκομείου με προσωπικό και τη δημιουργία ΜΕΘ Παίδων. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Διοικητής, το ΠΝΛ, ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό, προέβη σε μια σειρά παρεμβάσεων, προκειμένου να ανταποκριθεί στον ρόλο του και να συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση της νόσου. Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν τη δημιουργία υποδομών που απαιτούνταν για τη διαχείριση των κρουσμάτων, τη νοσηλεία των βαρύτερων περιστατικών και την εξέταση των δειγμάτων. Σήμερα, είναι το μοναδικό νοσοκομείο στη χώρα που διαθέτει 16 κλίνες αρνητικής πίεσης, ενώ ο σχεδιασμός στην περίπτωση που υπάρξει εκ νέου έξαρση των κρουσμάτων περιλαμβάνει την ανάπτυξη 32 κλινών συνολικά σε τρεις κλινικές (οφθαλμολογική, δερματολογική και νευρολογική) για τα θετικά, ήπια και ύποπτα περιστατικά. Επιπροσθέτως, σε ό,τι αφορά τα βαριά περιστατικά, μπορούν να αναπτυχθούν επιπλέον 6 κλίνες, πέραν των 8 υπαρχουσών ως ΜΕΘ Covid, ενώ υπάρχει η δυνατότητα και για επιπλέον κλίνες. Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση του νοσοκομείου με το κατάλληλο προσωπικό, ανέφερε ότι ενισχύθηκε με 70 περίπου άτομα (ιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό), ενώ οσονούπω αναμένεται η έκδοση ΦΕΚ για την πρόσληψη 23 ακόμα ιατρών. ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισκέφθηκε τους νοσηλευόμενους νέους που τραυματίστηκαν στο τροχαίο στη γέφυρα του Αλκαζάρ, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση, καθώς και τις εγκαταστάσεις της Παιδιατρικής Κλινικής. Ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής, κ. Γιώργος Συρογιαννόπουλος, ενεχείρισε στον κυβερνητικό βουλευτή υπόμνημα με τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρηθούν για τη δημιουργία ΜΕΘ Παίδων, επισημαίνοντας ότι σε όποιο νοσοκομείο υπάρχει αντίστοιχη ΜΕΘ στη χώρα, υπάρχει και η ανάλογη υποστήριξη από πανεπιστημιακές κλινικές.
Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Θεσσαλός πολιτικός προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η περιπέτεια του Covid-19 απέδειξε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας έχει τις αντοχές, το προσωπικό και τις ικανότητες να ανταποκριθεί επάξια στην αποστολή του, αφού και οι πλέον δύσπιστοι, αντιλαμβάνονται πια την αξία της προσφοράς του. Το “μεγάλο ευχαριστώ”, λοιπόν, απευθύνεται πρωτίστως στους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και όλους όσοι προκειμένου να επιτελέσουν το καθήκον τους συχνά υπερβάλλον εαυτούς. Τους είμαστε ευγνώμονες! Όσον αφορά τη δημιουργία ΜΕΘ Παίδων, νομίζω ότι η Λάρισα τη δικαιούται. Δυστυχώς, λόγω ασυγχώρητης αβελτηρίας δεν υλοποιήθηκε το 2010 η δωρεά του “Ιδρύματος Νιάρχος”. Χρέος όλων μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να δημιουργηθεί στη Λάρισα ΜΕΘ Παίδων, που θα εξυπηρετεί τα περιστατικά απ’ όλη τη Θεσσαλία, που σήμερα αναγκαστικά μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass