Σε τροχιά υλοποίησης τμήμα του περιφερειακού

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2020 19:40

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Την άμεση δημοπράτηση του πολύ σημαντικού έργου ολοκλήρωσης του νότιου περιφερειακού δρόμου της Καρδίτσας ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, - τμήμα από την έξοδο στην οδό Κουμουνδούρου προς Αγιοπηγή, μέχρι την έξοδο στην οδό Ταυρωπού προς Μητρόπολη, ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Δημαρχείο Καρδίτσας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, πλαισιωμένος από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κωστή Νούσιο, τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Τσιάκο, τον αντιδήμαρχο κ. Αριστοτέλη Σπάνια και τον δημοτικό σύμβουλο κ. Θεόδωρο Θεοδωρόπουλο.


Ο περιφερειάρχης επισήμανε πως σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και σήμερα προχωράει με γρήγορους ρυθμούς προς υλοποίηση.
Ο ίδιος ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδιαίτερα τον ΟΣΕ που συνέβαλαν στο να ξεπεραστούν διαδικασίες που σχετίζονταν με τις κείμενες σιδηροδρομικές γραμμές, τα κτίρια του Οργανισμού και τις αποθήκες της πρώην ΕΑΣΚ στην οδό Ταυρωπού.
Ο κ. Αγοραστός τόνισε πως οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα αναβαθμίσουν την ευρύτερη περιοχή και το περιβάλλον της που σήμερα δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση, ενώ θα βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες κυκλοφορίας οχημάτων και πολιτών από πλευράς ασφάλειας.
Ακολούθως, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι στον Νομό μας βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα έργα που θα αλλάξουν ριζικά τη φυσιογνωμία και τις αναπτυξιακές προοπτικές του.
Συγκεκριμένα μίλησε:
- για την ανακατασκευή του δρόμου Καρδίτσας – «ΔΕΛΤΑ» ύψους 42 εκατ. ευρώ, όπου οι απαλλοτριώσεις ολοκληρώνονται μέσα στον Σεπτέμβριο και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες από τον ανάδοχο.
- για την παράκαμψη της Συκεώνας στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας – Λάρισας, ένα έργο ύψους 33 εκατ. ευρώ που εξελίσσεται και έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό άνω του 40%.
- για τη δημοπράτηση και του τμήματος Λάρισας – Ελευθερές στον ίδιο οδικό άξονα που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 11,5 εκατ. ευρώ.
- για την ολοκλήρωση του νέου οδικού άξονα «ΔΕΛΤΑ» κόμβου Καρδίτσας με Ε65 έως τον Παλαμά, έργο προϋπολογισμού 13,3 εκατ. ευρώ.
- για τις πολλές παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης και βελτίωσης δρόμων, καθώς επίσης και για τα έργα αγροτικού εξηλεκτρισμού στην περιοχή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1