Το στερνό αντίο στον Σπύρο Γεμενή

ΕΙΠΑΝ ΧΘΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2020 17:40

Το στερνό αντίο στον 66χρονο πρώην γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Σπύρο Γεμενή, που συνέβαλε με την παρουσία του στη διαμόρφωση της σύγχρονης Λάρισας, είπαν χθες λιγοστοί -λόγω των αυστηρών απαγορευτικών μέτρων στο πλαίσιο

της πανδημίας- πρώην γραμματείς ΠΑΣΟΚ, φίλοι και συγγενείς, που παρευρέθηκαν στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου στο Νέο Κοιμητήριο.
Τις αρχές και τις αξίες του εκλιπόντος, καθώς και την αγωνιστική του δράση ως γραμματέας του ΠΑΣΟΚ εξήρε στον επικήδειο ο τελευταίος γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής και μέλος της Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Βαγγέλης Γιαννούλας, για να αναφερθεί στη μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε στα νεότερα κομματικά στελέχη.
Στη νεκρώσιμη ακολουθία παρευρέθηκαν η βουλευτής Ευαγγελία Λιακούλη, οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Λάρισας Έκτορας Νασιώκας και Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Σμυρλής – Λιακατάς, ο γραμματέας της Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Τολίκας, οι πρώην γραμματείς Αποστόλης Κατσαρός, Γιώργος Χατζής και Νικηφόρος Παπανικολάου, συνδικαλιστικά στελέχη, συνάδελφοι και φίλοι, ενώ μεταξύ των στεφανιών ξεχώρισαν αυτά της προέδρου ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά και του πρώην υπουργού Κώστα Σκανδαλίδη.
Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ
Με αφορμή τον θάνατο του πρώην γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λάρισας, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε:
«Αποχαιρετούμε σήμερα τον Σπύρο Γεμενή. Έναν αφοσιωμένο σύντροφο, έναν αυθεντικό Δημοκράτη, έναν υπέροχο φίλο.
Ο Σπύρος υπηρέτησε την πόλη και τη χώρα, προσφέροντας τη δύναμή του, μέσα από τους αγώνες του για την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και την καλύτερη ζωή, για όλους. Στήριξε με πάθος τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ και δούλεψε σκληρά για να μετουσιωθούν τα οράματά μας, σε πράξη. Ασυμβίβαστος και ευαίσθητος μαζί, με γλώσσα κοφτερή και πνεύμα οξύ, ο Σπύρος έδωσε πολλά.
Ανήσυχο πνεύμα, ήσυχη ψυχή. Με αρχές και αξίες που δεν πρόδωσε ποτέ, έζησε περήφανα και έφυγε περήφανα, δίνοντας γενναία, τη μάχη με τον καρκίνο. Τον αποχαιρετούμε πρόωρα κι αυτό μας πληγώνει.
Μας παρηγορεί όμως, ότι αφήνει πίσω του μια υπέροχη οικογένεια που γαλουχήθηκε με τις αρχές του, αλλά και το πολιτικό και κοινωνικό έργο του, που θα αποτελεί πάντα ορόσημο και οδηγό.
Αυτός είναι και ο λόγος, που στην ουσία, ποτέ δεν θα φύγει...».
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΩΝ
Η δημοτική παράταξη Πρωτοβουλία Αξιών και ο επικεφαλής Π. Γούλας αποχαιρετούν τον Σπύρο Γεμενή, σημειώνουν σε ανακοίνωση και συνεχίζουν: «Έναν άνθρωπο δραστήριο, δημοκράτη, εργατικό. Έναν αγωνιστή με διαρκή δράση στα κοινά της πόλης και του νομού. Έναν άνθρωπο που το ήθος και η οξυδέρκεια κοσμούσαν τη μεγάλη Δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, που τίμησε από τη θέση του γραμματέα της Ν.Ε. Εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass