Μάθημα για προσφυγόπουλα στο διδακτήριο του Πυργετού

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ, ΖΗΤΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2020 15:05

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Έντονη διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε ο δήμαρχος Τεμπών, Γεώργιος Μανώλης, για την απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας να χρησιμοποιηθεί το σχολικό συγκρότημα Πυργετού για την εκπαίδευση των ασυνόδευτων παιδιών –

προσφυγόπουλων κατά τις απογευματινές ώρες.
Θεωρεί την απόφαση αυθαίρετη και άδικη, αρχικά γιατί δεν ενημερώθηκε και δεν ρωτήθηκε ο Δήμος στον οποίο ανήκει το συγκεκριμένο σχολείο, επίσης γιατί η δομή που φιλοξενούνται τα συγκεκριμένα προσφυγόπουλα ανήκει διοικητικά σε άλλον Δήμο (σ.σ.: εννοεί τον Δήμο Αγιάς και τις δομές στην Καρίτσα) του νομού Λαρίσης, ενώ το σχολείο απέχει από τη δομή φιλοξενίας περίπου 26 χιλιόμετρα. Επομένως, δημιουργείται άμεσα και πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών - προσφυγόπουλων. Στον δε δήμο που ανήκει η δομή φιλοξενίας τους υπάρχουν σχολικά συγκροτήματα διαθέσιμα (μάλιστα κάποια δεν χρησιμοποιούνται) τα οποία θα μπορούσαν άνετα να λειτουργήσουν για τον σκοπό αυτόν και σε απόσταση πλησιέστερη της προτεινόμενης.
«Σεβόμενοι το δικαίωμα των παιδιών αυτών στην εκπαίδευση και αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα και σοβαρότητα της παροχής παιδείας σε όλα τα προσφυγόπουλα διαμαρτυρόμαστε για την αυθαίρετη και άδικη απόφαση της υφυπουργού, οφείλοντας να προτάξουμε την προστασία των μαθητών του Δήμου μας που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο.
Στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα στεγάζεται Γυμνάσιο και Λύκειο και συνολικά φοιτούν 169 μαθητές της Β’ βάθμιας Eκπαίδευσης. Οι αίθουσες διδασκαλίας χρησιμοποιούνται όλες για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του σχολείου, σύμφωνα με τα δεδομένα για την προστασία από την πανδημία μετά τον απαραίτητο καθαρισμό απολυμαίνονται ώστε την επομένη μέρα να χρησιμοποιηθούν από τους φοιτούντες νομίμως μαθητές.
Απαιτούμε να επανεξεταστεί το θέμα της συστέγασης του σχολείου των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο σχολικό συγκρότημα Πυργετού του Δήμου μας, με την απαιτούμενη σοβαρότητα και ευαισθησία για την προστασία των μαθητών μας και τη μη ταλαιπωρία και μακρινή μετακίνηση των προσφυγόπουλων, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμοι σχολικοί χώροι κατάλληλοι για την εκπαίδευσή τους πλησιέστερα της δομής φιλοξενίας τους και εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου που ανήκει», αναφέρει στην επιστολή του ο δήμαρχος, ενώ συγκαλεί σήμερα Τρίτη στις 7.30 το απόγευμα στο «Αντλιοστάσιο» στο Μακρυχώρι, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή των διευθυντών Γυμνασίου και Λυκείου Πυργετού, των προέδρων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass