«Δεν θα ρισκάρουμε την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας»

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2020 20:07

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο πραγματοποίησαν χθες βράδυ τοπικοί φορείς, προκειμένου να εκφράσουν την αγωνία και την ανησυχία τους για τις συνθήκες έναρξης της φετινής σχολικής χρονιάς, στο περιθώριο της

πανδημίας του κορονοϊού, με πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λάρισας. Με σύνθημα «διεκδικούμε ένα ασφαλές σχολείο και δεν θα ρισκάρουμε την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας» ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Λάρισας.
Αναλυτικά οι φορείς που συμμετείχαν στη χθεσινή συγκέντρωση ήταν: Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λάρισας, ΕΚΛ- ΟΓΕ Λάρισας, Σύλλογος Γιατρών Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ) - ΕΛΜΕ Λάρισας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Κων/νος Κούμας», Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λάρισας (ΟΕΒΕΛ), Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ -Σωματείο Καθαριστριών, Σύλλογος Ειδικού Βοηθητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής και Σύλλογοι Γονέων Α’/Βάθμιας και Β’/Βάθμιας Εκπαίδευσης.
ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Οι φορείς, με βάση και τις ομιλίες των εκπροσώπων τοπικών φορέων που πραγματοποιήθηκαν, απαιτούν άμεσα τα παρακάτω μέτρα: 15 μαθητές ανά τμήμα. Άμεση αξιοποίηση άδειων αιθουσών και σχολείων, καθώς και άλλων κρατικών-δημοτικών υποδομών, ή ακόμα και ιδιωτικών, που πληρούν τις προϋποθέσεις. Άμεση εκπόνηση κεντρικού πανελλαδικού σχεδίου για νέα σχολικά κτίρια, που να καλύπτουν τις ανάγκες για σχολική στέγη. Να σταματήσει το αίσχος με τα container και τις προκάτ αίθουσες. Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί την παραπάνω συνθήκη για περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές. Κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου. Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για Μέσα Ατομική Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.λπ. Άμεση επανέναρξη του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, που είναι απολύτως απαραίτητα σε χιλιάδες οικογένειες, που πλήττονται από τη φτώχεια και την ανεργία. Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί και να ελέγχεται η διάδοση του ιού. Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο υγειονομικής λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων. Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on–line μετάδοση των μαθημάτων. Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με γενναίες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για τη στελέχωση των απαραίτητων κλινών σε ΜΑΦ και ΜΕΘ.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass