Τυρναβίτης μαθητής σε πρόγραμμα του Ο.Η.Ε.

ΕΛΑΒΕ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2020 17:01
Συγχαρητήρια στον μαθητή από τη διευθύντρια  του ΓΕΛ Τυρνάβου Κωνσταντινιά Πατσή Συγχαρητήρια στον μαθητή από τη διευθύντρια του ΓΕΛ Τυρνάβου Κωνσταντινιά Πατσή

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα
Στη Νότια Γαλλία και συγκεκριμένα στην πόλη Γκρενόμπλ (Grenoble) βρέθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο μαθητές του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, με σκοπό τη συμμετοχή τους στο Γαλλόφωνο Πρόγραμμα MFGNU 2020.


Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο μαθητής του Γενικού Λυκείου (ΓΕ.Λ.) Τυρνάβου, Γιώργος Μακαγιός (φωτ.), ο οποίος επάξια εκπροσώπησε πρωτίστως την πόλη του Τυρνάβου και έπειτα το Λύκειο της πόλης.
Ο Τυρναβίτης μαθητής μαζί με άλλους μαθητές παρέλαβαν για τη συμμετοχή τους στο εν λόγω πρόγραμμα αναμνηστική βεβαίωση. Στη συνέχεια έγινε δεκτός με συγχαρητήρια από τους συμμαθητές, τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Τυρνάβου.
Για τη συμμετοχή του, ιδιαίτερα συγχαρητήρια έλαβε από τη διευθύντρια του Λυκείου, κ. Πατσή Κωνσταντινιά (φωτ.).
Το συγκεκριμένο ετήσιο μαθητικό πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί επίσημη διοργάνωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), έχει στόχο όχι μόνο την εξοικείωση των μαθητών με τη γαλλική γλώσσα, αλλά κυρίως τη γνωριμία τους με τον κόσμο της διεθνούς διπλωματίας και κάθε χρόνο συμμετέχουν περίπου 500 επιλεγμένοι μαθητές από όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες.
Οι μαθητές έχοντας κάνει τέσσερις μήνες σκληρής προετοιμασίας σχετικά με τη διαδικασία του προγράμματος, αναχώρησαν αεροπορικώς με προορισμό αρχικά την πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Γενεύη (Genève), όπου επισκέφθηκαν τα κεντρικά κτίρια του Ο.Η.Ε., γνωστά και ως «Παλάτι των Εθνών» («Palais des Nations»). Εκεί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις διάφορες αίθουσες συνεδριάσεων των Επιτροπών του Οργανισμού και να πάρουν μια γεύση από τις διαδικασίες που καθημερινά λαμβάνουν χώρα εκεί για την εξάλειψη των κοινωνικών προβλημάτων και τη βελτίωση της ζωής όλων των ανθρώπων.
Στη συνέχεια, η ομάδα των Θεσσαλών μαθητών επισκέφτηκε το Μουσείο του Ερυθρού Σταυρού της ελβετικής πρωτεύουσας («International Red Crossand Red Crescent Museum of Geneva»). Το μουσείο είναι κυρίως βασισμένο στην ιστορία και την δραστηριότητα του κινήματος του Ερυθρού Σταυρού, τα οποία παρουσιάζονται με τη χρήση πολυμέσων, αλλά και σπουδαίων εκθεμάτων. Μετά το τέλος και αυτής της επίσκεψης, οι μαθητές αναχώρησαν για τον τόπο διεξαγωγής του Συνεδρίου, το σχολείο «Externat Notre Dame de Grenoble» στην ομώνυμη πόλη.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, οι μαθητές γνώρισαν εκ του σύνεγγυς τον τρόπο διεξαγωγής των συνεδριάσεων των διπλωματών, καθώς έλαβαν και οι ίδιοι ενεργό ρόλο συμμετέχοντας στη συζήτηση σχετικά με πολλά ζητήματα που αφορούν τη σύγχρονη διπλωματία. Για παράδειγμα, συζητήθηκαν θέματα όπως η εύκολη προσβασιμότητα όλων των λαών σε πόσιμο νερό, τα δικαιώματα των ανθρώπων όπως επηρεάζονται από την τεχνητή νοημοσύνη, η διατήρηση του επιπέδου της παιδείας σε περιόδους κρίσης κ.λπ. Έτσι, μετά τις πολύωρες συζητήσεις των νεαρών διπλωματών, κατατέθηκαν από κάθε υποομάδα οι προτάσεις συγκεντρωμένες σε ψηφίσματα, τα οποία και πέρασαν από ψηφοφορία τόσο από το σύνολο των μαθητών - διπλωματών κάθε επιτροπής, όσο και από τη Γενική Σύνοδο του Συνεδρίου, στην οποία έλαβαν μέρος όλοι οι συμμετέχοντες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass