Χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο για το αύριο της Καρδίτσας

Τόνισε η Φώφη Γεννηματά κατά την επίσκεψή της στην Καρδίτσα

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2020 19:58

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Σε Μουζάκι, Καρδίτσα και Παλαμά περιόδευσε χθες η πρόεδρος του «Κινήματος Αλλαγής» κ. Φώφη Γεννηματά προκειμένου να λάβει λεπτομερή γνώση των τεράστιων καταστροφών που προκάλεσε στο πέρασμά του ο «Ιανός».


Την κ. Γεννηματά συνόδευε κλιμάκιο του κόμματος, στο οποίο μετείχαν η βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Ευαγγελία Λιακούλη, ο διευθυντής και πρώην βουλευτής Ν. Καρδίτσας κ. Νίκος Σαλαγιάννης, ο κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης γραμματέας της Κ.Ε του ΚΙΝΑΛ, ο επικεφαλής του Οργανωτικού κ. Στέφανος Παραστατίδης, ο γραμματέας Επικοινωνίας κ. Π. Βλάχος, ο πρώην βουλευτής κ. Παναγιώτης Καρακατσούλης και τοπικά στελέχη.
Στην Καρδίτσα η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και στη συνέχεια προήδρευσε σε σύσκεψη τοπικών φορέων στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, ενώ νωρίς το απόγευμα πέρασε και από τον ποταμό Σοφαδίτη για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες στην περιοχή.
Ειδικότερα για την επίσκεψή της η κ. Γεννηματά δήλωσε: «Η απώλεια ανθρώπινων ζωών αλλά και το μέγεθος της καταστροφής μάς δείχνουν ότι χρειάζεται άμεσα αλλαγή του τρόπου οργάνωσης της πολιτικής προστασίας στη χώρα και βέβαια άμεση κατασκευή σοβαρών αντιπλημμυρικών έργων για να μην ξαναβρεθούμε στην ίδια κατάσταση. Τα μέτρα ανακούφισης που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση, αλλά δεν αρκούν από μόνα τους. Η περιοχή χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να μπορέσει να ξαναμπεί σε μια φυσιολογική ζωή. Για να μην εκτιναχθεί η ανεργία χρειάζονται στήριξη οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι επιχειρήσεις, οι αγρότες, μέχρι την επανεκκίνηση της οικονομίας στον τόπο. Στήριξη η οποία δεν θα περιοριστεί στα οριζόντια μέτρα που ανακοινώθηκαν, αλλά εξατομικευμένα. Με ρευστότητα, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, με επιδότηση της εργασίας, αλλά και με άμεση αποζημίωση των καταστροφών και ιδιαίτερα στους παραγωγούς, που αντιμετωπίζουν τούτη την ώρα σοβαρό πρόβλημα».
Η κ. Γεννηματά έκλεισε λέγοντας: «Μίλησε ο κ. Μητσοτάκης για εμπιστοσύνη και ζήτησε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Έχει πολύ δρόμο ακόμα η κυβέρνησή του γιατί η εμπιστοσύνη χτίζεται με έργα και αποτέλεσμα. Και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αυτήν τη στιγμή στον τόπο σε όλα τα μέτωπα. Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται εδώ όχι μόνο για να συμπαρασταθεί στους ανθρώπους και να αναδείξει τα προβλήματα, αλλά κυρίως για να δεσμευτούμε απέναντί σας ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και την πίεση στην κυβέρνηση, μέχρι να υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα υπέρ των πολιτών της Καρδίτσας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής που έχει πληγεί».
Την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. υποδέχτηκε στην Καρδίτσα και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος μετείχε στη σύσκεψη φορέων και χαρακτήρισε τρομακτική την καταστροφή που έγινε στον νομό.
Επίσης, ανέλυσε στους παριστάμενους τα κυβερνητικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί λέγοντας πως υπάρχει στενή συνεργασία κράτους και περιφέρειας για να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια και να πάρουν άμεσα χρήματα οι πλημμυροπαθείς.
Για τους αγρότες τόνισε ότι αναζητούνται τρόποι να δοθούν οι αποζημιώσεις στους δικαιούχους με γρήγορες διαδικασίες εκτός του πλαισίου του ΕΛΓΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass