Με περιφερειάρχη και δήμαρχο ο Γάλλος μορφωτικός ακόλουθος

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Π. ΚΟΜΟΥΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2020 16:10

Με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, συναντήθηκε χθες ο μορφωτικός ακόλουθος της γαλλικής Πρεσβείας και διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας κ. Πατρίκ Κομουά.


Συνοδευόμενος από τη διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κ. Χρύσα Βουλγαράκη, ο κ. Κομουά επισκέφθηκε τον κ. Αγοραστό στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Η συνάντηση υπήρξε ουσιαστική και πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα. Τόσο ο περιφερειάρχης όσο και ο Γάλλος μορφωτικός ακόλουθος αναφέρθηκαν στις παραδοσιακές και στενές σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και στη σταθερή και αποτελεσματική συνεργασία της Περιφέρειας με το Γαλλικό Ινστιτούτο, με τον κ. Αγοραστό να σημειώνει ότι η παρουσία του Γαλλικού Ινστιτούτου είναι ιδιαίτερα σημαντική και εκφράζει τη σημασία που δίνει η Γαλλία στη Θεσσαλία γενικότερα.
Ο κ. Κομουά εξέφρασε ακόμη τη συμπαράσταση του γαλλικού λαού στους κατοίκους των περιοχών της Θεσσαλίας που επλήγησαν από το καταστροφικό πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού».
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Στο Δημαρχείο ο Γάλλος μορφωτικός ακόλουθος και διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας συνοδευόμενος από τη διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη.
Η συνάντηση, παρά τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ήταν ουσιαστική και πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.
Τόσο ο κ. Κομουά, όσο και ο δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρθηκαν στις παραδοσιακές και στενές σχέσεις Γαλλίας-Ελλάδας, αλλά και στη σταθερή και πολυεπίπεδη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων με το Γαλλικό Ινστιτούτο, το οποίο όπως τόνισε ο κ. Καλογιάννης αποτελεί σταθερό πόλο καλλιέργειας όχι μόνο της Γαλλοφωνίας στη Λάρισα αλλά και της διαρκούς σύσφιξης σχέσεων μεταξύ των δύο λαών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1