Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συντονιστικό κέντρο για την καταγραφή ζημιών στην Καρδίτσα

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΜΒΑΚΟΣ

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2020 19:45

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Από τη δεύτερη ημέρα που χτύπησε τον Νομό Καρδίτσας  ο «Ιανός», το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών απέστειλε δεκάδες στελέχη του μηχανικούς για να ξεκινήσουν την καταγραφή των καταστροφικών συνεπειών της θεομηνίας στην Καρδίτσα και σε όλους τους Δήμους.


Τα συνεργεία αυτά ενεργοποιήθηκαν άμεσα, αν και υπήρξε θέμα με τη διαμονή τους επειδή τα τοπικά ξενοδοχεία είχαν πληγεί από την κακοκαιρία.
Τελικά το πρόβλημα ξεπεράστηκε και άρχισε η δουλειά άμεσα. Μάλιστα οι τεχνικοί απεσταλμένοι του Υπουργείου αποκτούν και ειδικό συντονιστικό κέντρο το οποίο δημιουργείται σε τμήμα του κτιρίου του Εθνικού Κέντρου Βάμβακος Καρδίτσας με επίκεντρο την ευρύχωρη αίθουσα συνεδρίων που διαθέτει.
Το συντονιστικό κέντρο θα λειτουργεί υπό τη Διεύθυνση Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου ΥΠ.ΜΕ. σε συνεργασία με την Ε.Υ.Δ.Ε. Θεσσαλίας.
Από αυτό θα δίνονται οδηγίες στους μηχανικούς και σε άλλα επιστημονικά στελέχη για την υλοποίηση της εκτεταμένης καταγραφής όλων των ζημιών που υπέστησαν επιχειρήσεις, κατοικίες, εγκαταστάσεις και δημόσιες υποδομές στον Νομό Καρδίτσας. Εκτιμάται ότι στον Νομό θα εργάζονται καθημερινά πάνω από 150 μηχανικοί μέχρι να ολοκληρωθεί η καταγραφή που ενδέχεται να ξεπεράσει τον ένα μήνα.

Σχετικά Άρθρα