Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2020 15:03

«Καθυστερεί η έκδοση αποτελεσμάτων πρόσληψης μουσικών στο Ωδείο»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΩΛ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

«Πρωτόγνωρη καθυστέρηση στην έκδοση αποτελεσμάτων πρόσληψης μουσικών στο Δ.Ω.Λ.» καταγγέλλει ο Σύλλογος

καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, που έχει ως αποτέλεσμα «να δημιουργούνται μαθητές δύο ταχυτήτων με άλλους τυχερούς να έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα κανονικά, ενώ άλλοι να περιμένουν στην ουρά της αβεβαιότητας και του ελλειμματικού χρόνου σπουδών».
Αναλυτικότερα, σε επιστολή τους, η οποία κατατέθηκε χθες στον δήμαρχο Λαρισαίων, αναφέρουν τα εξής: «Με αφορμή τα συνεχή και έντονα παράπονα γονέων μαθητών του Ωδείου μας, αλλά και τις δικές μας ευαισθησίες και ανησυχίες για τη σωστή και έγκαιρη λειτουργία του, ως εκπαιδευτικό μουσικό ίδρυμα, αναγκαζόμαστε να επικοινωνήσουμε γραπτώς μαζί σας και να σας εκφράσουμε την αγωνία που μας διακατέχει για την κατάσταση και το τέλμα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πρωτόγνωρης καθυστέρησης της έκδοσης των αποτελεσμάτων πρόσληψης των συναδέλφων καθηγητών ΙΔΟΧ και το ντόμινο προβλημάτων που αυτή φέρνει τη φετινή σχολική χρονιά 2020-2021.
Είναι σαφές πως κάτι τέτοιο αποτελεί σοβαρότατο πλήγμα στο κύρος του Ωδείου μας, που φέτος κλείνοντας τα 90 χρόνια λειτουργίας του, δίνει τη χειρότερη εικόνα στους πολίτες της πόλης μας που τόσα χρόνια το στηρίζουν, δημιουργώντας μαθητές δύο ταχυτήτων με άλλους τυχερούς να έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα κανονικά, ενώ άλλοι να περιμένουν στην ουρά της αβεβαιότητας και του ελλειμματικού χρόνου σπουδών. Θα θέλαμε να μας γνωρίσετε τον λόγο της απαράδεκτης αυτής καθυστέρησης, κάτι που επανειλημμένα το ζητήσαμε προφορικά από διοίκηση και Δ/νσεις, χωρίς να μας απαντήσουν και παρακαλούμε να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δοθεί ένα τέλος. Να δοθεί ένα τέλος, πριν η καχυποψία και η δυσαρέσκεια που έχει δημιουργηθεί στις τάξεις των γονιών μεταφραστεί σε διαγραφές μαθητών που ήδη αλληθωρίζουν προς άλλα ωδεία της πόλης ή άλλων γειτονικών πόλεων, επιφέροντας στους δύσκολους καιρούς που περνάμε ηθικό και οικονομικό πλήγμα και τρωτή αξιοπιστία και αξιοπρέπεια στο σε λίγο αιώνιο αυτό κόσμημα της πόλης της Λάρισας».

 

Γιορτάζει ο Αγιος Φίλιππος των Σιδηροδρομικών

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Άγιος Φίλιππος και ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Λάρισας μαζί με το Πολιτιστικό Κέντρο Λάρισας, θα εορτάσουν και φέτος στο εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα, στην οδό Άρτης έξω από το μηχανοστάσιο, τον προστάτη των σιδηροδρομικών Άγιο Φίλιππο τον διάκονο.
Το πρόγραμμα είναι το εξής: Σήμερα Σάββατο 10 Οκτωβρίου: Στις 6 μ.μ. θα γίνει Εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της εικόνας. Αύριο Κυριακή 11 Οκτωβρίου ο εορτασμός θα γίνει στην εκκλησία του παλιού κοιμητηρίου. Από τους διοργανωτές παρακαλούνται οι συνάδελφοι να προσέλθουν για να τιμηθεί η μνήμη του προστάτη.

 

Επτά νέα κρούσματα στη Λάρισα

Έντεκα νέα κρούσματα κορονοϊού, τα 7 εκ των οποίων στη Λάρισα, κατέγραψε χθες το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Από τα κρούσματα της Λάρισας, 5 εξετάστηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια, τρία από τα οποία προέρχονται από συρροή κρουσμάτων άλλης γεωγραφικής περιοχής, ένα κατόπιν επαφής με κρούσμα και ένα κατόπιν επιστροφής από άλλη γεωγραφική περιοχή. Τέλος, 1 κρούσμα προέκυψε από τη συρροή κρουσμάτων σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Κουτσόχερο, ενώ 1 ακόμα αποτελεί στενή επαφή κρούσματος και προέκυψε κατόπιν ιχνηλατήσεως. Στην Καρδίτσα καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα, ενώ από 1 στα Τρίκαλα και τον Βόλο. Σύμφωνα με τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό που έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο υφυπ. Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, η Λάρισα και η Μαγνησία βρίσκονται στο επίπεδο 2: επιτήρησης, ενώ Τρίκαλα και Καρδίτσα στο 3: αυξημένης επιτήρησης.


«Κουνήθηκε» ο Τύρναβος

Σεισμική δόνηση έντασης 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου χθες το μεσημέρι κοντά στον Τύρναβο. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 16 χιλιόμετρα νότια της Ελασσόνας, ή 26, 7 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λάρισας κοντά στον Τύρναβο και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.


Βελτιώνει τον δρόμο Φάρσαλα - Δομοκός η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Προχωρά η διαδικασία δημοπράτησης του έργου «Συντήρηση Π.Ε.Ο. Φάρσαλα - Δομοκός όρια νομού», συνολικού προϋπολογισμού 1.500. 000 ευρώ, καθώς η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό της ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. «Χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε έργα χρήσιμα, στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. «Το επόμενο διάστημα προχωράμε στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο τμήμα από την έξοδο του περιφερειακού της πόλης των Φαρσάλων έως τα όρια του νομού προς Δομοκό. Πρόκειται για έργα που παράγουν μετρήσιμο αποτέλεσμα, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και τονώνουν την πραγματική, τοπική οικονομία» προσθέτει ο περιφερειάρχης. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν σε συνολικό μήκος 10 περίπου χιλιομέτρων, περιλαμβάνουν: καθαρισμό τριγωνικής τάφρου, εργασίες συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζουν ρηγματώσεις, καθιζήσεις ή φυσιολογική φθορά με την πάροδο του χρόνου, βελτίωση και συμπλήρωση της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας.


Εκδηλώσεις μνήμης σε Γαλήνη και Πλατύκαμπο

Εκδηλώσεις για την 77η επέτειο από την εκτέλεση των δημοτών Γαλήνης και Πλατυκάμπου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής θα γίνουν αύριο Κυριακή 11 Οκτωβρίου.
Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στους Ιερούς Ναούς Αγίου Αθανασίου και Αγίου Χαραλάμπους. Τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων στις 10:30 στο Ηρώο πεσόντων στη Γαλήνη και στη συνέχεια, στις 11:30, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο πεσόντων στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης στον Πλατύκαμπο.

 

O γραμματέας της ΝΔ Γ. Στεργίου στα Φάρσαλα

Τις πληγείσες περιοχές της επαρχίας Φαρσάλων θα επισκεφτεί σήμερα Σάββατο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργος Στεργίου. Ο κ. Στεργίου θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου, ενώ στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Νομού Λάρισας Χρήστο Καπετάνο, θα επισκεφτεί εκτάσεις που χτυπήθηκαν από τον «Ιανό» και θα έχει συζήτηση με παραγωγούς.

 

«Μολών λαβέ» λέει η Μπίλλη...
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΣΤΟ Π.Σ., ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

«Μολών λαβέ» λέει απευθυνόμενη στην παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας η περιφερειακή σύμβουλος που ανήκει στο κόμμα του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη, κ. Μαρία Μπίλλη αναφερόμενη στο ζήτημα της έδρας της. Οι σύμβουλοι της ΛΑ.ΣΥ. από προχθές αιτούνται από τον περιφερειάρχη, τον πρόεδρο και τα μέλη του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, να κινηθούν άμεσα για να τεθεί «εκτός» η κ. Μπίλλη.
Ωστόσο εκείνη έχει διαφορετική άποψη και αναφέρει: «Θυμηδία προκαλεί η ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ., των κομμουνιστών που ονειρεύονται λαϊκά δικαστήρια και κονσερβοκούτια εν έτει 2020.
Ο ελληνικός εθνικισμός πολέμησε τον γερμανικό ναζισμό, τον ιταλικό φασισμό και τον σταλινικό κομμουνισμό καταδικάζοντας τις θηριωδίες τους.
Ο ελληνικός εθνικισμός ανθίζει και γιγαντώνεται, παρά τις πολιτικές διώξεις και τις μεθοδεύσεις απάτριδων Γραικύλων που κόπτονται για τη νομιμότητα και επιδιώκουν την Ισλαμοποίηση της Πατρίδος και το μοίρασμα του Ελληνικού Αιγαίου που για αυτούς "ανήκει στα ψάρια του".
Το ΚΚΕ σιωπά για τους άγρια δολοφονημένους Γιώργο και Μανώλη "παιδιά ενός κατώτερου Θεού", για την κακοποιημένη Μυρτώ, για τα αθώα θύματα της «Μαρφίν», για το άδικο αίμα του Θάνου Αξαρλιάν.
Για τον Έλληνα πολίτη που καταδιώκεται από ένα ανάλγητο κράτος μέσα στην ίδια τη χώρα του.
Είναι τιμή μου που ως Ιδρυτικό μέλος προσυπέγραψα μαζί με τον κ. Ηλία Κασιδιάρη στον Άρειο Πάγο τη δημιουργία του νομίμου πολιτικού κόμματος "Έλληνες για την Πατρίδα" μέσα από τις τάξεις του οποίου αγωνίζομαι για την ανάταση του Ελληνισμού.
Ως Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας κάνω το χρέος μου έναντι των Θεσσαλών πολιτών.
Στην τρομοκρατία του ΚΚΕ -ΛΑΣΥ απαντώ "Μολών λαβέ"».

 

Ακαταδίωκτο για αιρετούς και υπαλλήλους των ΟΤΑ
ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΑΥΕΙ ΚΑΘΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ

Μία Τροπολογία, με την οποία παύουν ποινικές και πειθαρχικές διώξεις αιρετών και υπαλλήλων ΟΤΑ, ψηφίστηκε μέσα στο Νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών.
Με την τροπολογία αίρεται το αξιόποινο των πράξεων Αιρετών και Υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, οι οποίες αφορούν πληρωμές ενταλμάτων που έλαβαν χώρα μέχρι 31.7.2019 και οι οποίες διενεργήθηκαν επί τη βάση ελέγχων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και παύουν οριστικά οι ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εναντίον των προσώπων αυτών, καθώς και κάθε διαδικασία καταλογισμού σε βάρος τους.
Η αριθμ. 489/48 Τροπολογία, κατετέθη την 5η Οκτωβρίου από μόνο έναν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας (τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη). Ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Θεοδωρικάκος την έκανε αποδεκτή, αφού προηγουμένως επέφερε ορισμένες νομοτεχνικές βελτιώσεις και η Τροπολογία ψηφίστηκε.
Το ευρύτατο πεδίο εφαρμογής, με τη γενική διατύπωση και το γεγονός ότι ανατρέχει απεριόριστα στο παρελθόν προ της 31ης.7.2019, ευλόγως γεννά ερωτήματα για τον όγκο των περιπτώσεων που καταλαμβάνει στην πράξη.
Το γεγονός ότι πάντως ότι κατετέθη ως βουλευτική Τροπολογία, στέρησε τη δυνατότητα να δουν οι πολίτες ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα της δημόσιας διαβούλευσης, εάν θα τη συνυπέγραφε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ποιες θέσεις θα καταγράφονταν επίσημα στην ακρόαση Φορέων στη Βουλή, τι θα έκρινε η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής ως προς τη συνταγματικότητά της, ποιο ποσό θα αποτύπωνε το ΓΛΚ ως προς το ύψος απώλειας εσόδων που προκαλείται από την παύση των καταλογισμών εις βάρος τους, κ.λπ.
Πηγή: airetos.gr 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass