Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2020 15:03

Χωρίς ρεύμα χθες οι Γόννοι

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Για περίπου δύο ώρες έμεινε η κωμόπολη των Γόννων χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα χθες το απόγευμα,

προφανώς λόγω βλάβης μετασχηματιστή και σχετικές εργασίες κλιμακίου της ΔΕΗ. Αυτό κατήγγειλε ο πρόεδρος της Κοινότητας Γόννων κ. Γιώργος Μπανιώρας ο οποίος καταγγέλλει τη ΔΕΗ αρχικά για έλλειψη ενημέρωσης για αυτές τις ξαφνικές διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος οι οποίες δεν οφείλονται σε ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά παράλληλα ζητά τη σωστή επίβλεψη του δικτύου της επιχείρησης ώστε  στο μέλλον να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα.
Χθες βράδυ στα σπίτια το ηλεκτρικό ρεύμα δόθηκε και πάλι, αλλά μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στον δημοτικό φωτισμό στους δρόμους με ό,τι αρνητικό και επικίνδυνο αυτό συνεπάγεται.
Οι κάτοικοι των Γόννων ζητούν από την επιχείρηση απάντηση για τη χθεσινή διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.


Πληρωμή επιδόματος ανεργίας

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να καταβληθεί από τον ΟΑΕΔ ο δεύτερος μήνας της δίμηνης παράτασης για όσους άνεργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Αυγούστου. Θυμίζουμε πως η δίμηνη παράταση καταβολής της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων αφορά σε όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιουνίου, του Ιουλίου και του Αυγούστου του 2020.
Η καταβολή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης του ποσού που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν απαιτείται καμία ενέργεια, όπως αίτηση, προσκόμιση δικαιολογητικών, κλπ και, συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).
Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

 

Αιμοδοσία σήμερα στην Τσαριτσάνη

Σήμερα Κυριακή θα πραγματοποιηθεί, στην Κοινότητα Τσαριτσάνης από 9.00 έως 13.00, η 61η εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος.
Η Επιτροπή της Τράπεζας Αίματος απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής και σημειώνει: «Προσκαλούνται όλοι οι εθελοντές αιμοδότες, με την κάρτα αιμοδοσίας και παρέα μ’ έναν φίλο τους να δώσουν αίμα, να δώσουν ζωή για τους συνανθρώπους που το’ χουν ανάγκη».

 

Παρουσίαση της δράσης «ΑΝΑΣΑ» από την ΑΕΔΕΠ

Η ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, στον οποίο έχει ανατεθεί η υλοποίηση της Δράσης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
«Παρουσίαση της Νέας Δράσης του Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020 ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΑΣΑ», η οποία θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 13.00.
Η παρουσίαση της Δράσης θα γίνει διαδικτυακά από την υπεύθυνη της Δράσης στην ΑΕΔΕΠ κ. Χαρά Γεροδήμου και θα προβληθεί μέσω livestreaming στο κανάλι της ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στερεάς στο YouTube και στα social media (facebook και twitter) της ΑΕΔΕΠ με σκοπό την πλήρη ενημέρωση των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας πάνω στη Δράση και σε ερωτήματα που έχουν ανακύψει από την προκήρυξή της.

 

«Συμμαχία με ίδιον όφελος» στον ΦΟΔΣΑ
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ -ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ «12»

Για «παρασκηνιακή συναλλαγή Καλογιάννη-Παπαδημόπουλου στον ΦΟΔΣΑ» και «κοινή συμμαχία προς ίδιον όφελος» κάνουν λόγο τα 12 μέλη του διοικητικού συμβουλίου του φορέα, με αφορμή την προχθεσινή εκλογική διαδικασία συγκρότησης προεδρείου και την απόρριψη του αιτήματος αναβολής που υπέβαλαν.
« Τελικά οι μεθοδεύσεις και οι καθυστερήσεις εκ μέρους του δημάρχου Λαρισαίων κ. Καλογιάννη επί ένα χρόνο, ώστε να μην εκλεγεί νέα διοίκηση στον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Λάρισας (ΦΟΔΣΑ Ν. Λάρισας ), αποδείχτηκε πού αποσκοπούσαν: στην «εξαγορά» του κ. Παπαδημόπουλου με αντάλλαγμα την έμμισθη θέση του αντιπροέδρου στον Φορέα», τονίζεται σε κοινή ανακοίνωσή τους στην οποία επισημαίνονται επίσης τα εξής:
Μέχρι σήμερα και ενώ έχουν περάσει δώδεκα μήνες από τότε που κανονικά θα έπρεπε να έχουν γίνει οι εκλογές ο κ. Καλογιάννης προσπαθούσε συνεχώς να βρει τον τρόπο ώστε να ξεπεράσει το «ενοχλητικό» γι’ αυτόν πρόβλημα των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών, που του δημιουργούσε εμπόδιο να εκλεγεί πρόεδρος στον ΦΟΔΣΑ.
Έτσι προτίμησε να αφήσει τον ΦΟΔΣΑ χωρίς διοίκηση, καθώς χρέη διοίκησης εκτελούσε το προηγούμενο ΔΣ το οποίο όμως απαρτίζονταν από 20 μέλη, σε σύνολο 25 μελών, τα οποία είτε δεν είναι σήμερα δημοτικοί σύμβουλοι, είτε δεν έχουν εκλεγεί για να συμμετάσχουν στον νέο Φορέα ως αντιπρόσωποι των Δήμων!
Αρνιόταν πεισματικά να ορίσει, ως όφειλε ημερομηνία εκλογών, στέλνοντας συνεχώς ερωτήματα στις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών για το «αν είχε δικαίωμα ψήφου ο εκπρόσωπος των εργαζομένων». Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στις 9 Απρίλιου απάντησε ότι δεν έχει δικαίωμα ψήφου στις εκλογές ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, όπως το ίδιο απάντησε και το Υπουργείο, σε νέο ερώτημα που τέθηκε, στις 23 Ιουλίου.
Ο κ. Καλογιάννης συνέχισε να εμπαίζει την ομάδα μας –και ειδικά τους δημάρχους, αφού σε αλλεπάλληλες συναντήσεις που έγιναν στο γραφείο του υποστήριζε ότι ήθελε να πάμε όλοι μαζί συναινετικά στις εκλογές του ΦΟΔΣΑ.
Δηλαδή επί μακρόν, κωλυσιεργούσε συστηματικά, μέχρι, ως διά μαγείας, να ψηφιστεί στη Βουλή ειδική τροπολογία στο Ν/Σ του Υπουργείου Εσωτερικών Ν4735 / 14-10-2020, με την οποία δίνεται τελικά η ισότιμη συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο στον εκπρόσωπο των εργαζομένων.
Μετά και από αυτή την αιφνίδια εξέλιξη συναντηθήκαμε και αποφασίσαμε όλοι μαζί να ζητήσουμε αναβολή των εκλογών, για την επόμενη Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, για να διερευνηθούν τα νέα, νομικά δεδομένα, αλλά, πρωτίστως επειδή αντιπρόσωπος στο ΦΟΔΣΑ που θα συμμετείχε στις εκλογές βρίσκεται σε καραντίνα λόγω κορονοϊού και βάσει νόμου απαγορεύεται η παρουσία του για λόγους δημόσιας υγείας. Και έτσι θα μας δινόταν η δυνατότητα, παρουσία όλων των μελών, να διερευνήσουμε τις πιθανότητες συναινετικής εκλογής.
Παρ’ όλα αυτά ο κ. Παπαδημόπουλος σε απόλυτη συνεννόηση με τον κ. Καλογιάννη, αν και διαβεβαίωνε την ομάδα των εκλεκτόρων πως συμφωνεί με τις κινήσεις, βρέθηκε στο αντίπαλο στρατόπεδο, και παρευρέθηκε δίνοντάς τους την απαραίτητη απαρτία στη συνέλευση, για προφανείς ιδιοτελείς λόγους.
Στο αίτημά μας για αναβολή θεωρούσαμε σίγουρο ότι θα συμφωνούσε ο κ. Καλογιάννης αφού επί τρεις μήνες μιλούσε για συναινετική διοίκηση του ΦΟΔΣΑ, ενώ αυτός τελικά παρασκηνιακά συνεργαζόταν με τον κ. Παπαδημόπουλο όπως αποδείχτηκε.
Το αίτημά μας για αναβολή τελικά δεν έγινε αποδεκτό από τον κ. Καλογιάννη. Δεν σεβάστηκε ούτε το γεγονός πως υπάρχει μέλος του σώματος το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα. Με την «ξαγορά» του κ. Παπαδημόπουλου ο δήμαρχος Λαρισαίων προτίμησε να κάνει εκλογές – δημοκρατικά - μόνος του!
Την ηθική του κ. Παπαδημόπουλου την παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών. Είναι ανάξιο πλέον να ασχολείται κανείς μαζί του... Δυστυχώς όμως και ο κ. Καλογιάννης, αποδεικνύεται ότι ως άνθρωπος προτιμά να λειτουργεί στο παρασκήνιο και όχι στο προσκήνιο.
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Καραλαριώτου Ρένα - Δημοτική σύμβουλος Λάρισας, Μανώλης Γεώργιος -Δήμαρχος Τεμπών, Νασιακόπουλος Θανάσης - Δήμαρχος Κιλελέρ, Εσκίογλου Μάκης - Δήμαρχος Φαρσάλων, Αργυρόπουλος Κώστας -Δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, Καμηλαράκη Μαίρη -Δημοτική σύμβουλος Λάρισας, Ανδριτσόπουλος Ανδρέας -Δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, Τερζούδης Χρήστος -Δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, Χατζούλης Χρήστος - Δημοτικός σύμβουλος Κιλελέρ, Κουκουλιός Σταύρος -Δημοτικός σύμβουλος Φαρσάλων, Γκάτσος Γεώργιος -Δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου και Μανδηλάς Λάσκαρης -Δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου.

 

Καταγγελία για εργατικό ατύχημα έξω από κλινική της Λάρισας
ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΕ ΔΡΟΜΟ «ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ»

«Εργατικό ατύχημα συνέβη σε συναδέλφισσα χθες το πρωί την ώρα που πήγαινε για τη βάρδιά της σε θεραπευτήριο προς τον Αμπελώνα αναφέρει σε ανακοίνωση-καταγγελία το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Λάρισας, επισημαίνοντας: «Από θαύμα γλίτωσε η εργαζόμενη όταν προσπαθώντας να εισέλθει στην Κλινική άλλο αυτοκίνητο έπεσε πάνω της.
Στο συγκεκριμένο σημείο έχουν γίνει πάμπολλα ατυχήματα, καθώς αποτελεί έναν δρόμο καρμανιόλα, όπου δεν υπάρχει φωτισμός και καμιά σήμανση, ενώ στην επιχείρηση μετακινούνται καθημερινά εκατοντάδες εργαζόμενοι.
Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες επιχειρήσεις του κλάδου, όπου δεν έχει γίνει καμία πρόβλεψη από την εργοδοσία για ασφαλή πρόσβαση των εργαζομένων, αλλά και συγγενών, επιδεικνύοντας εγκληματική αμέλεια, αφού μπαίνουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Πηγαίνουμε για δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί και όχι για να μας γυρίσουν σπίτι σακατεμένους ή ακόμα χειρότερα σε φέρετρο. Καταγγέλλουμε το γεγονός και καλούμε επειγόντως τους αρμόδιους φορείς, την Περιφέρεια, τον Δήμο, αλλά και την εργοδοσία να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Όχι άλλα θύματα από εργοδοτική αμέλεια. Καλούμε τους συναδέλφους να απευθυνθούν στο σωματείο και μαζί να απαιτήσουμε μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας».

 

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τις δηλώσεις Covid

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ

Σε λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή για τη δήλωση Covid για τον μήνα Οκτώβριο όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Οι υπόχρεοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις δηλώσεις τους έως τις 20 Νοεμβρίου.
Η παράταση της συγκεκριμένης προθεσμίας προβλέπεται σε απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, που θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Υπενθυμίζεται πως οι συγκεκριμένες δηλώσεις αφορούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι εισέπραξαν ή εισπράττουν μειωμένο ενοίκιο κατά 40%, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης για τον κορονοϊό.

 

 Κλειστή από αύριο η Φαρσάλων στη Νίκαια

Από την Αντιδημαρχία Δ.Ε. Νίκαιας και την Τοπική Κοινότητα Νίκαιας ανακοινώθηκε ότι «απαγορεύεται η διέλευση των οχημάτων από αύριο Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και ώρα 07:00 π.μ. έως και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στην οδό Φαρσάλων και συγκεκριμένα από την είσοδο του οικισμού από Λάρισα προς Φάρσαλα (Φαρσάλων) έως και το τέλος στη διασταύρωση της γέφυρας (διασταύρωση Φαρσάλων, Κ. Καραμανλή Χάλκης) και αντίστροφα.
Η κυκλοφορία των οχημάτων (εκτός φορτηγών) θα διεξάγεται μέσω των οδών: Οδ. Ελύτη (Δρόμος προς ΙΚΕΑ), Ν. Καζαντζάκη (από Ελύτη δεξιά προς πάρκο Καλλιθέας) – Κ. Καραμανλή (ΧΑΛΚΗΣ).
Η κίνηση των οχημάτων από Φάρσαλα προς Λάρισα θα γίνεται με τον αντίστοιχο τρόπο.
Καθ’ όλη τη διαδρομή της παράκαμψης θα υπάρχει αυστηρή εργοταξιακή σήμανση.
Τα βαρέα οχήματα (φορτηγά) θα διέρχονται υποχρεωτικά από την οδό  Οδυσσέα Ελύτη (προς ΙΚΕΑ) και Κ. Καραμανλή (Χάλκης) προς τον παράδρομο της ΠΑΘΕ».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass