Εργα σε ποδηλατόδρομους, πεζοδρόμια και πλατεία Δικαστηρίων

Προωθούνται από τον Δήμο Καρδίτσας *Συνάντηση του Δημάρχου με τον Αδωνι Γεωργιάδη

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2020 15:04

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Σειρά συναντήσεων με κυβερνητικούς αξιωματούχους είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Καρδίτσας,

κ. Β. Τσιάκος, με στόχο να διεκδικήσει την υλοποίηση έργων που αφορούν στην αποκατάσταση των καταστροφών που προκάλεσε στον Δήμο Καρδίτσας η πρόσφατη πλημμύρα. Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε για δεύτερη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Αρχικά τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Στη συνέχεια συζήτησε με τον Υπουργό την υλοποίηση τριών μεγάλων παρεμβάσεων για την πόλη. Ειδικότερα ο Δήμαρχος υπέβαλε τεχνικά δελτία για αποκατάσταση του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς, του δικτύου των ποδηλατοδρόμων και των πεζοδρομίων της πόλης.
Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση, αλλά και το Υπουργείο του θα στηρίξουν τη διαδικασία ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της Καρδίτσας, καθώς αυτή είναι η εντολή του Πρωθυπουργού. Συγχρόνως υπέδειξε στον Δήμαρχο τη διαδικασία μέσω της οποίας τα τρία έργα που ζήτησε μπορούν να τύχουν χρηματοδότησης. Ο Δήμαρχος δήλωσε: «Η διαδικασία της αποκατάστασης και της ανάπτυξης της πόλης θα είναι μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία. Μια διαρκής μάχη την οποία θα δώσουμε με επιτυχία. Με συγκροτημένο τρόπο σχεδιάζουμε με τις υπηρεσίες μας και διεκδικούμε από την Πολιτεία, ώστε η επόμενη ημέρα για την Καρδίτσα να είναι αισιόδοξη και δημιουργική. Όλοι μαζί με κοινή προσπάθεια θα τα καταφέρουμε».
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Συνοπτικά οι τρεις προτάσεις που υπέβαλε ο Δήμαρχος είναι οι εξής:
1. Εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην πόλη της Καρδίτσας και συγκεκριμένα, στο δίκτυο των αστικών ποδηλατοδρόμων μήκους 7.000 μέτρων, καθώς και στο δίκτυο περιαστικών ποδηλατοδρόμων, μήκους 6.500 μέτρων. Επίσης, γίνεται πλήρης αποκατάσταση στα πεζοδρόμια των οδών, στις οποίες αναπτύσσεται το δίκτυο ποδηλατοδρόμων, με αποκατάσταση και ανακατασκευή της πλακόστρωσης, ανακατασκευή των ραμπών ΑμεΑ, τοποθέτηση πλακόστρωσης για την όδευση τυφλών, αποκατάσταση, όπου απαιτείται, του δημοτικού φωτισμού, της σήμανσης και της φύτευσης. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 5.500.000 ευρώ.
2. Εργασίες αποκατάστασης και ανακατασκευής της πλακόστρωσης σε πεζοδρόμια της πόλης σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές (όδευση τυφλών), ανακατασκευή της πλακόστρωσης σε κοινόχρηστους χώρους, ανακατασκευή των ραμπών ΑμεΑ, αναφύτευση θάμνων και δένδρων σε κοινόχρηστους χώρους και πεζοδρόμια, αποκατάσταση φρεατίων, καθώς και αποκατάσταση σε όποια σημεία απαιτηθεί, του δημοτικού φωτισμού. Ταυτόχρονα, προτείνεται η αποκατάσταση της πλακόστρωσης και η αναφύτευση φυτών και δένδρων στις πλατείες Δημ. Αγοράς, Γιολδάση και Πλαστήρα. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4.500.000 ευρώ.
3. Εργασίες αποκατάστασης και ανακατασκευής της πλατείας Δικαστηρίων, των ραμπών ΑμεΑ, αναφύτευση θάμνων και δέντρων και περιμετρικών πεζοδρομίων, αποκατάσταση φρεατίων, καθώς και αποκατάσταση σε όποια σημεία απαιτηθεί, του δημοτικού φωτισμού. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 700.000 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass