Μανώλης καλεί εισαγγελέα...

ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2020 16:45

Την περιβαλλοντική του ευαισθησία, αλλά και την αντίδρασή του δείχνει ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, σχετικά με τη δημιουργία παράνομης χωματερής, από ασυνείδητους επαγγελματίες και μη, οι οποίοι εναποθέτουν διάφορα ογκώδη και άχρηστα υλικά

στο Μακρυχώρι. Σε περιοχή μάλιστα, που γίνονται μελέτες για να δημιουργηθεί χώρος Πράσινου Σημείου, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη από τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων.
Ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ζητά από όλους τους κατοίκους και δημότες του Δήμου Τεμπών με ατομική ευθύνη να περιφρουρούν τις περιοχές τους για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων και να ενημερώνουν άμεσα τη Δημοτική Αρχή για όποια παράνομη πράξη διαπιστώνουν.
«Η διατήρηση της καθαριότητας σε υψηλό επίπεδο είναι έργο όλων μας», δηλώνει ο δήμαρχος κ. Μανώλης και παρακαλεί όσους θέλουν να απομακρύνουν από τις οικίες τους ογκώδη και άχρηστα υλικά, να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Καθαριότητας στο τηλέφωνο 24950-23.900, ώστε, μετά από συνεννόηση, να περνά το ειδικό όχημα καθαριότητας από τους χώρους τους και να τα συλλέγει άμεσα, προς αποφυγή της παραμονής αυτών σε δρόμους ή γύρω από κάδους.
Επίσης, με δήλωσή του στην «Ε», ζητά την παρέμβαση του αρμόδιου Εισαγγελέα και τη βοήθεια της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ώστε να βρεθούν οι «ανεύθυνοι δράστες» της περιβαλλοντικής καταστροφής. «Είναι βέβαιο ότι με τις αδικαιολόγητες και ανεύθυνες εναποθέσεις των ογκωδών και άχρηστων λοιπών υλικών υποβαθμίζουν την περιοχή, δημιουργούν καταστροφικές συνέπειες στις παρακείμενες καλλιέργειες και σε άλλες γεωργικές παραγωγές. Δεν υπάρχει καμία έγκριση περιβαλλοντικών όρων, ούτε άδεια προσωρινής αποθήκευσης άχρηστων υλικών για την περιοχή και αυτό ακριβώς δείχνει την ασυνειδησία και ανευθυνότητα των δραστών».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1