Απόσυρση υποψηφιοτήτων καθηγητών

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2020 15:45

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας
Φώτη Καραγιάννη)
Συνάντηση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Σωκράτη Παππά είχαν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕΚ κ. Γιώργος Καραγιάννης, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Θεόδωρος Τσούχλος και οι αιρετοί ΠΥΣΔΕ ΑΠΥΣΔΕ κ. Βάιος Μπάτρας και κα Γεωργία Αμπατζή, όπου

ανακοινώθηκε η απόσυρση των συνδυασμών όλων των παρατάξεων των εκπαιδευτικών από τις εκλογές των υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΔΕ).
Η επίδοση των εγγράφων απόσυρσης έγινε στην είσοδο της ΔΔΕ, καθώς τα Γραφεία έχουν κλείσει για 14 ημέρες λόγω εντοπισμού τριών κρουσμάτων COVID-19 σε εργαζόμενους.
Ειδικότερα, στη σχετική τοποθέτησή του ο κ. Καραγιάννης δήλωσε πως αιτία της μη συμμετοχής είναι κατά κύριο λόγο η μένουσα πανδημία του νέου κορονοϊού, αλλά και η επιχειρούμενη προώθηση της τηλεεκπαίδευσης στα σχολεία από την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως η οποία«δημιουργεί πολλά προβλήματα διαβλητότητας, ενώ καταργούνται δικαιώματα όπως αυτό του συνέρχεσθαι που είναι βασικό σε εκπαιδευτικές και συνδικαλιστικές διαδικασίες.
Από την πλευρά του ο κ. Τσούχλος, επισήμανε ότι η μη δυνατότητα διά ζώσης συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις εκλογές καθιστούν αδύνατη τη διεξαγωγή τους. Κάλεσε δε την Υπουργό «να κινηθεί λογικά λαμβάνοντας απόφαση για ανοιχτές διαδικασίες ότι δηλαδή προτάσσουν η ελευθερία, η δημοκρατία και τα δικαιώματα ενός συνδικαλιστικού οργάνου».
Σε απάντηση ο κ. Παππάς δήλωσε ότι θα διαβιβάσει τις παραιτήσεις των υποψηφίων στην Υπουργό αναμένοντας τις αποφάσεις της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass