«Ο κορονοϊός είναι παντού, τηρήστε τα μέτρα»

ΜΗΝΥΜΑ- ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ * ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

Δημοσίευση: 13 Νοε 2020 17:20

Την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνει η χώρα από το δεύτερο κύμα κορονοϊού και οι αυξητικές τάσεις που καταγράφει η εξάπλωση της επιδημίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη δημόσια υγεία, επισήμανε με δήλωσή του, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης

Εσκίογλου, εφιστώντας την προσοχή σε όλους τους πολίτες να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα ασφαλείας.
Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου με αφορμή την έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας: «Βρισκόμαστε στην πλέον κρίσιμη καμπή της πανδημίας που απειλεί τις ζωές μας, τις ζωές των δικών μας ανθρώπων, την ομαλότητα στην κοινωνία και την οικονομία όπως τη γνωρίζαμε μέχρι τις αρχές του τρέχοντος έτους. Τα κρούσματα καθημερινά είναι χιλιάδες, είναι παντού.
Την ίδια ώρα τα νοσοκομεία μας δέχονται αφόρητη πίεση και το προσωπικό τους καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να κερδίσουν τη μάχη να κρατηθούν στη ζωή πλήθος συνανθρώπων μας.
Τα νέα από το επιστημονικό μέτωπο μπορεί να είναι αισιόδοξα για την παραγωγή εμβολίων που θα μας προστατεύσουν μελλοντικά από τον κορονοϊό, όμως ο δρόμος μέχρι την τελική λύτρωση είναι μακρύς και επίπονος.
Ο κορονοϊός είναι εδώ και θα παραμείνει για αρκετούς μήνες ακόμη. Ο μόνος τρόπος να τον αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά μέχρι το εμβόλιο να φθάσει στη χώρα μας, είναι να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα ασφαλείας. Να φοράμε μάσκα, να περιορίζουμε τις κοινωνικές συναναστροφές, να ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών, να δείξουμε ανοχή στα μέτρα της πολιτείας και προπαντός να κλείσουμε τα αυτιά μας σ’ εκείνες τις επικίνδυνες απόψεις που διακινούνται στο δημόσιο διάλογο και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Ο δρόμος που πορευόμαστε είναι δύσκολος, είναι όμως ο μόνος που μπορεί να μας οδηγήσει με ασφάλεια στο ξέφωτο, σε έναν πλανήτη που θα έχει αφήσει πίσω του για πάντα την πανδημία που ήδη κόστισε τη ζωή σε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Μαζί θα τα καταφέρουμε!»
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ
Σε νέα απολύμανση όλων των κτιρίων όπου στεγάζονται σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε λειτουργία στην επαρχία Φαρσάλων, θα προχωρήσει το ερχόμενο Σάββατο ο Δήμος Φαρσάλων. Στόχος της δημοτικής αρχής, είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και ο περιορισμός της πανδημίας στον εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.
Σε δήλωσή της η αρμόδια αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Σοφία Χατζηπλή τονίζει τα εξής: «Ο Δήμος Φαρσάλων αποφάσισε το ερχόμενο Σάββατο να προχωρήσει σε έναν ακόμη γύρο απολύμανσης των κτιρίων σχολικών μονάδων που αυτή τη στιγμή λειτουργούν, δηλαδή δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών. Τηρούμε ευλαβικά τα πρωτόκολλα προστασίας από την πανδημία και μεριμνούμε καθημερινά ώστε να περιορίσουμε στο μέγιστο δυνατό την εξάπλωση του κορονοϊού. Σ’ αυτή την προσπάθεια έχουμε ανάγκη όλους τους πολίτες της επαρχίας Φαρσάλων. Μαζί, τηρώντας το σύνολο των συμβουλών από τους ειδικούς και τα ανακοινωθέντα μέτρα της πολιτείας, θα βγούμε νικητές σ’ αυτή τη μάχη».

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass