Αρχισε η ασφαλτόστρωση στον νέο δρόμο ΔΕΛΤΑ - Παλαμάς

Δημοσίευση: 24 Νοε 2020 15:45

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Με γρήγορους ρυθμούς και εντός του καθορισμένου χρονοδιαγράμματος εξελίσσονται οι εργασίες κατασκευής της νέας οδικής σύνδεσης ΔΕΛΤΑ Καρδίτσας (Ε65) με τον Παλαμά, μήκους 10 χιλιομέτρων, με 11 χιλιόμετρα παράπλευρες οδούς.
Όπως δήλωσε o Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας κ. Δημήτρης Κουτρομάνος, η ανάδοχος κατασκευάστρια Εταιρεία έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής το 45% του αντικειμένου της εν λόγω εργολαβίας.


Αυτές τις ημέρες ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση της οδού από τον κόμβο Γοργοβιτών προς Μάρκο και το πιθανότερο είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, οπότε εκπνέει και η συμβατική προθεσμία.
Πρόκειται για έναν οδικό άξονα ο οποίος θα εξυπηρετήσει όλες τις κοινότητες στον άξονα Καρδίτσα, Παλαμά, Φαρκαδόνα, Τρίκαλα. Είναι προϋπολογισμού 13.800.000 Ευρώ. Ο συμβατικός προϋπολογισμός με την έκπτωση που δόθηκε (58%) διαμορφώθηκε τελικά στα 5.650.000 Ευρώ. Από αυτά τα χρήματα μέχρι στιγμής έχουν απορροφηθεί γύρω στα 2.500.000 ευρώ και απομένουν περίπου άλλα 3.200.000 ευρώ. Η κατασκευή του έργου περιλαμβάνει τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της κύριας οδού, παρακάμπτοντας τον οικισμό των Γοργοβιτών, την κατασκευή κόμβων, παράπλευρων αγροτικών οδών, τη σήμανση-ασφάλιση της οδού, τον ηλεκτροφωτισμό και τη φωτεινή σηματοδότηση των κόμβων. Πρόκειται για οδικό τμήμα της Ε.Ο. 16 «8ο χλμ Εθνικής οδού Καρδίτσας – Αθηνών προς Γοργοβίτες – Παλαμά – Βλοχός – Όρια Νομού προς Ν. Τρικάλων». Η οδός αποτελεί πρωτεύουσα σύνδεση με το εκτεταμένο δίκτυο του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) και ειδικότερα με τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), αφού ξεκινά από τον κόμβο Καρδίτσας (κόμβος Δέλτα). Η κύρια αρτηρία της οδού αποτελείται από 2 λωρίδες κυκλοφορίας (μία λωρίδα ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας) πλάτους 3,75m έκαστη με ΛΕΑ 1,25m και συμπιεσμένο έρεισμα πλάτους 1,0m, δηλαδή συνολικό πλάτος καταστρώματος 12,00m. Στις παράπλευρες αγροτικές οδούς το οδόστρωμα έχει πλάτος 5m και συνολικού μήκος 12km.

(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass