ΕΟΑΣΚ: Εξήγγειλε αγωνιστικές δράσεις

Δημοσίευση: 25 Νοε 2020 21:00

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας
Φώτη Καραγιάννη)
Εν μέσω lockdown και της μένουσας πανδημίας του νέου κορονοϊού η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας προγραμματίζει για τις επόμενες ημέρες σειρά αγωνιστικών δράσεων διαμαρτυρίας για τα «έντονα προβλήματα της κοινωνίας και των αγροτών».


Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη 26/11/2020, ημέρα πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ, με διοργάνωση κινητοποίησης στο Κέντρο Υγείας Παλαμά και ακολουθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας «για τα αντιπλημμυρικά και αγροτικά έργα που δεν έγιναν». Στον ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις και στη ΔΕΗ «για τις απειλές διακοπής ηλεκτροδότησης σε αγρότες από εισπρακτικές εταιρείες».
Να σημειωθεί ότι χθες το πρωί έγιναν σχετικές συναντήσεις στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας ενώπιον των Διευθυντών κ.κ. Αθανάσιου Μπότα και Σωκράτη Παππά.
Το πρόγραμμα των εν λόγω κινητοποιήσεων ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα του προέδρου κ. Κώστα Τζέλλα, του Γενικού Γραμματέα κ. Γιάννη Τσιούτρα και των μελών κ. Θανάση Κούλπα, κ. Απόστολου Κωστόπουλου, κ. Δημήτρη Καρρά και κ. Αριστείδη Μπαντά.
Στην κεντρική τοποθέτηση ο κ. Τζέλλας κατηγόρησε την κυβέρνηση για την άσχημη πορεία του δεύτερου κύματος της πανδημίας του COVID-19 στη χώρα μας.
Όπως είπε, «όταν είχε την ευχέρεια το περασμένο καλοκαίρι δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα προστασίας ης ζωής των πολιτών από το νέο κορωνοϊό αλλά και των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας που καταστρατηγούνται συνεχώς το τελευταίο διάστημα».
Ακολούθως η κ. Τζέλλας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εμείς οι αγροτοκτηνοτρόφοι και οι κάτοικοι της υπαίθρου ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς που αγωνίζονται ενάντια στην πανδημία σε ένα δημόσιο σύστημα Υγείας γυμνό και αθωράκιστο. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μαθητές τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που έρχονταν αντιμέτωποι με τις μεγάλες ελλείψεις σε μέτρα προστασίας, με τα οξυμένα προβλήματα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, τα οποία τώρα μένουν κλειστά και εντείνεται η αμορφωσιά. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε κλάδους και χώρους δουλειάς που δεν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα και γίνονται εστίες υπερμετάδοσης. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μικρούς επαγγελματίες, που έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του λουκέτου, που βλέπουν τα εισοδήματα τους να εξανεμίζονται… Με τις λαϊκές οικογένειες που βλέπουν να μπαίνουν στο στόχαστρο τα σπίτια τους και οι περιουσίες τους για να σωθούν άλλη μια φορά οι τράπεζες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass