Γ. Μανώλης: Μηδενική ανοχή στην έμφυλη βία

Δημοσίευση: 25 Νοε 2020 17:06

Χαιρετίζοντας την Παγκόσμια Ημέρα κατά της έμφυλης βίας ο δήμαρχος Τεμπών, κ. Γιώργος Μανώλης, δήλωσε:


«Δυστυχώς η έμφυλη βία είναι καθημερινό παγκόσμιο φαινόμενο και στη σύγχρονη εποχή μας. Κυρίως όμως παραμένει «αόρατο», γιατί το ποσοστό των καταγγελιών είναι μικρό.
Έχουμε υποχρέωση ως Δημοτική Αρχή με σοβαρότητα, ευθύνη και συνέπεια να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους συμπολίτες μας μέσα από τις δράσεις και δραστηριότητες της Κοινωνικής Υπηρεσίας και της Επιτροπής Ισότητας, ώστε να πετύχουμε την εξάλειψη του φαινομένου.
Στην περίοδο του lockdown τα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας αυξήθηκαν δραματικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Ανεξάρτητα από την ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο, την κοινωνική τάξη, την εθνικότητα οι γυναίκες είναι αυτές που υπόκεινται στο θλιβερό φαινόμενο.
Στόχος μας είναι η στήριξη αυτών των γυναικών ώστε να νιώσουν σιγουριά και να υποστηριχθούν να ζητήσουν οι ίδιες βοήθεια από τις διάφορες δομές της Πολιτείας που λειτουργούν για τον σκοπό αυτόν, να μιλήσουν και να ελευθερωθούν από τα συναισθήματα του φόβου, της απομόνωσης που νιώθουν όταν βιώνουν την έμφυλη βία σε χώρους εργασίας, κοινωνικού περιγύρου, αλλά κυρίως μέσα στο ίδιο το σπίτι τους.
Ως Δημοτική Αρχή δηλώνουμε μηδενική ανοχή στην έμφυλη βία και καλούμε όλους στον αγώνα για την εξάλειψή της, γιατί μας αφορά όλους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1