Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 25 Νοε 2020 15:07

Ο Γ. Λαμπρούλης μεριμνά για το ΕΕΕΕΚ Βόλου


Αναφορά προς τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γ. Λαπρούλης με περιεχόμενο το αίτημα του Συλλόγου Προσωπικού του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ Βόλου), με την οποία αιτείται τη διενέργεια μαζικών Covid τεστ σε εβδομαδιαία βάση στη σχολική μονάδα στο προσωπικό, αλλά και σε όσους μαθητές είναι σε θέση λόγω της αναπηρίας τους και με τη σύμφωνη γνώμη πάντα των γονέων/κηδεμόνων.

 

1.2 εκατ. ευρώ στους Δήμους της Π.Ε. Λάρισας για τον κορονοϊό
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ
Mε απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών κατανέμεται συνολικό ποσό ύψους 50.000.000 ευρώ στους Δήμους της χώρας, για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών από την εμφάνιση του κορονοϊού και για τον περιορισμό της διασποράς του, προκειμένου να καλύψουν έκτακτες και επιτακτικές τους ανάγκες που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού Covid-19, καθώς και λοιπές δαπάνες τους.
Συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας (Π.Ε. Λάρισας) θα λάβει το ποσό του 1.254.337,36 ευρώ, το οποίο αναλογεί στον κάθε Δήμο ως εξής: Δήμος Αγιάς 57.568,23 ευρώ, Δήμος Ελασσόνας 174.705,39 ευρώ, Δήμος Κιλελέρ 98.495,37 ευρώ, Δήμος Λαρισαίων 659.748,01 ευρώ, Δήμος Τεμπών 69.209,59 ευρώ, Δήμος Τυρνάβου 103.404,74 ευρώ και Δήμος Φαρσάλων 91.206,03 ευρώ.

 

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ για συμμετοχή στην αυριανή απεργία
Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, αύριο Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, απευθύνει και η ΕΛΜΕ Λάρισας. Οι διεκδικήσεις αφορούν:
-Την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, ιδιαίτερα τώρα που οι συνθήκες της πανδημίας και της αναγκαστικής καταφυγής στην τηλεκπαίδευση απαιτούν επιπλέον χρηματοδότηση.
-Τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για τη λειτουργία ανοικτών σχολείων σε συνθήκες ασφάλεια και υγείας.
-Τη λήψη μέτρων για τη σωστή λειτουργία της τηλεκπαίδευσης δωρεάν για όλα τα παιδιά.
-Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία. Προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη άμεσων αναγκών τώρα.
-Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία στις ΣΜΕΑΕ που παραμένουν ανοιχτά και εγκυμονούν ιδιαίτερους κινδύνους.

 

Προσφορά στο Γηροκομείο Αγιάς
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ Αγιάς προσέφερε στο Ηρακλείδιο Αχίλλειο Γηροκομείο Αγιάς το ποσό των 50 ευρώ εις μνήμην Δημητρίου Ζαβάλκου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass