Του υποσχέθηκαν φθηνό δάνειο από κυπριακή τράπεζα

ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΛΑΡΙΣΑΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΕ ΕΥΝΟΪΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΜΕΣΩ FACEBOOK * ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ 15.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2020 21:25

Νέες απάτες σε βάρος τους καταγγέλλουν Λαρισαίοι, σχεδόν σε καθημερινή βάση, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας. Πρόσφατα είναι τα παραδείγματα εξαπάτησης φοιτητών που αναζητούσαν σύγχρονα κινητά τηλέφωνα σε συμφέρουσες τιμές,

επαγγελματιών που παρήγγειλαν μεγάλες ποσότητες προϊόντων σε ανύπαρκτες ευρωπαϊκές εταιρείες, ενώ από καιρό είναι γνωστές οι απάτες με τις παραγγελίες προϊόντων και την κατάθεση μεγαλύτερης προκαταβολής.
Πέραν των «παραδοσιακών» μεθόδων απάτης το τελευταίο διάστημα η στροφή των πολιτών, λόγω και της πανδημίας, στην... αγορά του διαδικτύου, έχει αναδείξει την έξαρση της ηλεκτρονικής απάτης με τους επιτήδειους να αποδεικνύονται ιδιαίτερα ευφυείς και χρησιμοποιώντας διαρκώς νέα αληθοφανή τεχνάσματα επιτυγχάνουν τον στόχο τους να εξαπατήσουν δηλαδή, ανυποψίαστους πολίτες.
ΦΘΗΝΟ ΔΑΝΕΙΟ
Μεταξύ αυτών και Λαρισαίος που -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- εξαπατήθηκε αναζητώντας δάνειο με ευνοϊκούς όρους. Ο Λαρισαίος χρειαζόταν χρήματα προκειμένου να διεκπεραιώσει υπόθεσή του και για τον λόγο αυτό αναζητούσε δάνειο.
Έτσι ο άγνωστος δράστης μέσω του facebook (σ.σ. ενδεχομένως με προφίλ που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα) υποσχέθηκε στον Λαρισαίο ότι θα του εξασφάλιζε δάνειο «με ευνοϊκούς όρους» μέσω κυπριακής τράπεζας.
Με αυτό το πρόσχημα ο άγνωστος δράστης, στις αρχές Δεκεμβρίου έπεισε τον ανυποψίαστο Λαρισαίο να του καταθέσει – σε λογαριασμό τραπεζικού υποκαταστήματος στην Κύπρο, το ποσό των 186 ευρώ που υποτίθεται πως αντιστοιχούσε σε τραπεζικά έξοδα. Μια εβδομάδα αργότερα, στις 8 Δεκεμβρίου κλήθηκε και κατέθεσε επιπλέον 537 ευρώ δήθεν για τα έξοδα του ασφαλιστηρίου ζωής. Για να διαπιστώσει εκ των υστέρων βεβαίως πως η αληθινή πρόθεση αυτού που του υποσχόταν φθηνό δάνειο, ήταν να τον εξαπατήσει και να του αποσπάσει χρήματα.
ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ
Μέσω της τραπεζικής εφαρμογής «λεφτά στο λεπτό», ένας ακόμη Λαρισαίος επιχειρηματίας εξαπατήθηκε χωρίς να το καταλάβει τελικά, από άγνωστο που τον καθοδήγησε τηλεφωνικά, του απέσπασε τον απόρρητο ατομικό αριθμό PIN των τραπεζικών συναλλαγών με αποτέλεσμα να του κλέψει περισσότερα από 15.000 ευρώ.
Ο άγνωστος δράστης τηλεφώνησε λοιπόν στη λαρισαϊκή επιχείρηση, προφασιζόμενος ότι ήθελε να παραγγείλει συγκεκριμένη ποσότητα προϊόντων, αξίας 180 ευρώ. Με τη συζήτηση έπεισε τον επαγγελματία ότι, μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής συναλλαγής, κατέθεσε περισσότερα χρήματα από όσα έπρεπε.
Ο δράστης αποδείχθηκε πλέον πειστικός αφού στη συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Λαρισαίο επαγγελματία πέτυχε να αποσπάσει τον απόρρητο ατομικό αριθμό (PIN) και με ευκολία στη συνέχεια μετέφερε στον δικό του λογαριασμό, το επιπλέον ποσό των 14.900 ευρώ. Με το συνολικό ποσό που απέσπασε να ξεπερνά τις 15.000 ευρώ.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass