Μείωση χρέους 60% παρά τη μείωση επιδοτήσεων

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ: ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2020 19:08

ΤΡΙΚΑΛΑ
Το δυσθεώρητο χρέος του μειώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση από τη δημοτική αρχή,  το χαρακτήρισε ως «νοικοκύρεμα» - και μάλιστα όλη αυτή τη δεκαετία – καθώς η μείωση αυτή έγινε σε πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον: η κρίση και η πανδημία, έχουν μειώσει τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους σε μεγάλο βαθμό.

Η μείωση αυτή της κρατικής επιχορήγησης ανέρχεται σε 36% μέσα σε 10 χρόνια: από 20.315.854 € το 2011 σε 13.004.259 € το 2020.
Ταυτόχρονα όμως, η μείωση του χρέους ανήλθε στο εντυπωσιακό 60% περίπου: από σχεδόν 50 εκ. € χρέος το 2011, σε 20 εκ. € το 2020.
Στα χρέη, όπως φαίνεται και στο γράφημα που παρουσίασε ο Δήμαρχος Τρικκαίων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συμπεριλαμβάνονται δάνεια, οφειλές σε προμηθευτές, φόροι, οφειλές σε ασφαλιστικούς οργανισμούς. Για αυτές τις δύο περιπτώσεις υπάρχει εντυπωσιακή μείωση, ενώ όπως σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου, για τους προμηθευτές υφίστανται μόνο οι τρέχουσες οφειλές.  
Ο δε προϋπολογισμός του 2021 , που επίσης εγκρίθηκε, είναι ισοσκελισμένος στα 76.532.922,32 € ελαφρώς αυξημένος σε σχέση με το 2020 (74.060.023,21€). Και, όπως σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου, τα διαθέσιμα  προϋπολογίζονται σε 3,1 εκ. €.ΤΑ ΠΡΩΤΑ 95 ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2021
Με 95 προγραμματισμένα έργα ο Δήμος Τρικκαίων «υποδέχεται» το 2021. Πρόκειται για το «μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου», όπως τόνισε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου. Και αυτό, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τεκμαίρεται από τα στοιχεία:
1. Τετραπλασιάστηκε σχεδόν ο προϋπολογισμός για τα έργα από το 2012 μέχρι το 2021.
2. Από 5,7 εκ. € το 2012, τα χρήματα ανέρχονται πλέον σε 20,2 εκ. € για το 2021.
3. Οι πηγές εσόδων είναι πάμπολλες: Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ΕΣΠΑ, ΣΑΤΑ, Δημοτικοί Πόροι, Φιλόδημος, ΓΓ Αθλητισμού, πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη, ΥΠΕΣ, πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
4. Το πρόγραμμα έργων μελετήθηκε με βάση τις αρχές του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου, τις προτάσεις των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, τα εγκεκριμένα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) & Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.).
Τέλος τα έργα καλύπτουν τους τομείς των αναπλάσεων, της προστασίας του περιβάλλοντος, της πολιτικής προστασίας, της ασφαλούς κυκλοφορίας, του αθλητισμού, του πολιτισμού, της αναβάθμισης υποδομών, της αγροτικής οδοποιίας, των ασφαλτοστρώσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1