Ψηφιακή μέτρηση της κατανάλωσης φυσικού αερίου

Από τον Δήμο Τρικκαίων σε συνεργασία με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2020 16:45

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
Ψηφιακό μετρητή κατανάλωσης φυσικού αερίου που βρίσκεται στο Δημαρχείο, μετά από συνεργασία με την εταιρεία παροχής αερίου ΕΔΑ ΘΕΣΣ, εγκατέστησε ο Δήμος Τρικκαίων.

Η εταιρεία παρείχε τον μετρητή, που αντικατέστησε τον προηγούμενο αναλογικό, στο πλαίσιο του προγράμματός της για εγκατάσταση ευφυών συστημάτων μέτρησης σε δημοτικά κτίρια. Ο «πιλότος» Δήμος Τρικκαίων και η εταιρεία πλέον, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, θα ωφελούνται από την παρακολούθηση της κατανάλωσης, τη ρύθμιση της κατανάλωσης, την εξαγωγή συμπερασμάτων, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μέτρηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
Ο απλός αυτός ψηφιακός μετρητής προγραμματίζεται κάθε χρόνο, «διαβάζοντας» τις αργίες, τις τοπικές εορτές, τα Σαββατοκύριακα, ώστε να «γνωρίζει» πότε θα καταναλωθεί λιγότερο φυσικό αέριο. Στην αντίθετη περίπτωση, θα ειδοποιεί την εταιρεία και τον Δήμο Τρικκαίων, ώστε να εξετάζεται ο λόγος της αύξησης της κατανάλωσης (τυχόν βλάβες, διαρροές, αλλά και έκτακτα περιστατικό που θα χρήζουν πρόσθετης αύξησης της κατανάλωσης αερίου).
Με τον τρόπο αυτόν, ο Δήμος Τρικκαίων (που θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα), θα γνωρίζει εκ των προτέρων, και πόσο περίπου φυσικό αέριο θα μπορεί να καταναλώσει, αλλά και πόσα ουσιαστικά χρήματα θα δαπανήσει. Ετσι, θα μπορεί να προβαίνει και σε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας.
Ταυτοχρόνως, η εταιρεία ΕΔΑ ΘΕΣΣ αξιοποιεί τη συγκεκριμένη δράση για να επενδύσει σε ευφυή συστήματα μέτρησης, αναφορικά με βλάβες - διαρροές, με ορθολογική χρήση αερίου, με βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος και με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1