Αποζημιώσεις και σε παραγωγούς κηπευτικών

Σε εξέλιξη πρωτοβουλία Θανάση Λιούτα για τον Ν. Τρικάλων

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2020 17:40

Κατά τη διάρκεια επικοινωνίας - εργασίας που πραγματοποίησε ο βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, με κυβερνητικούς παράγοντες, έθεσε υπ’ όψιν τους για ακόμα μία φορά ότι υπάρχουν προϊόντα της πρωτογενούς παραγωγής του τόπου μας (π.χ. κηπευτικά

και μποστανικά προϊόντα, όπως το πεπόνι), των οποίων οι παραγωγοί δεν εντάχθηκαν στις ευεργετικές αποζημιώσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ είναι βέβαιη η οικονομική ζημιά την οποία την περίοδο της πανδημίας οι ίδιοι έχουν υποστεί.
Από την πλευρά τους τα επιτελικά στελέχη σημείωσαν ότι θα πρέπει οι παραγωγοί να συγκεντρώσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά, τα οποία θα πιστοποιούν την οικονομική τους ζημιά μέσα στην περίοδο της πανδημίας.
Ο Θανάσης Λιούτας άμεσα προέβη και συνεχίζει την επικοινωνία του με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με όλους τους τους δημάρχους της Π.Ε. Τρικάλων, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, κ. Κώστα Μαράβα, κ. Σπύρο Αγναντή και κ. Θεόδωρο Αλέκο, με προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Νομού μας, καθώς και με πλήθος παραγωγών και τους καλεί να συντονίσουν τις ενέργειές τους, να συγκεντρώσουν τα σχετικά δικαιολογητικά (π.χ. τιμολόγια πώλησης των προϊόντων τους για τα έτη 2019 και 2020, καθώς και άλλα σχετικά έγγραφα που να αποδεικνύουν την απώλεια εισοδήματος), να τα στείλουν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης (του οικείου Δήμου τους), ώστε όλα μαζί να συγκεντρωθούν και να αποσταλούν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η αποστολή των δικαιολογητικών αυτών που πιστοποιούν τις οικονομικές ζημιές είναι η προϋπόθεση, ώστε το Υπουργείο στη συνέχεια να μπορέσει να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να προβλεφθούν και για τους ζημιωθέντες παραγωγούς του Νομού Τρικάλων αποζημιώσεις, όπως αυτό έγινε και για ζημιωθέντες παραγωγούς σε άλλους Νομούς της χώρας μας.
Ο Τρικαλινός βουλευτής, ο οποίος γνωρίζει το βάθος των δυσμενών οικονομικών συνεπειών που καλούνται σήμερα να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί του τόπου μας, δρα με σκοπό το δίκαιο αίτημά τους για αποζημίωση να ικανοποιηθεί άμεσα και για να μπορέσουν οι παραγωγοί να βιοποριστούν σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή και να προετοιμαστούν για τη νέα καλλιεργητική περίοδο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass