Παραδίδεται το Διυλιστήριο Σμοκόβου έως τα τέλη Απριλίου

Αυτοψία στις εργασίες του πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, με τον δήμαρχο Σοφάδων, κ. Θάνο Σκάρλο, απευθύνοντας αυστηρές προειδοποιήσεις στους εργολάβους

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2021 19:07

Προειδοποιήσεις σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος απηύθυνε στους εργολάβους που εκτελούν το έργο κατασκευής του Διυλιστηρίου Σμοκόβου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Σοφάδων και πρόεδρο ΠΕΔ Καρδίτσας κ. Θάνο Σκάρλο, τους αντιδημάρχους κ. Δημ. Κοντοβά και Αθ. Σαμαρά, τον δημοτικό σύμβουλο Σοφάδων κ. Γιώργο Τσιώτα και τον πρόεδρο της Κοινότητας Σοφάδων κ. Σακκά, περιόδευσαν στο έργο προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την πρόοδο των εργασιών καθώς καταγράφονται ήδη σημαντικές καθυστερήσεις.
Ο κ. Αγοραστός, πλαισιωμένος από τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών ΠΕ Καρδίτσας κ. Δημ. Κουτρομάνο, προειδοποίησε ότι στο τελικό αυτό στάδιο της παράδοσης όλων των έργων δεν θα γίνουν ανεκτές οι παραμικρές καθυστερήσεις ή δυσλειτουργίες.
«Θεωρήστε δεδομένο ότι η υπομονή μας και η ανοχή μας εξαντλήθηκαν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός για να προσθέσει «καμία περαιτέρω καθυστέρηση στην παράδοση του έργου δεν μπορεί να γίνει ανεκτή». Από την πλευρά τους οι εργολάβοι της αναδόχου εταιρείας υπογράμμισαν ότι το έργο θα παραδοθεί έως τις 30/4 ώστε αμέσως μετά να τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία.
Η υλοποίηση του Διυλιστηρίου Πόσιμου Νερού και των έργων κεφαλής, προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ αποτελούν υποέργο του συνολικού έργου «Ύδρευση Ανατολικής Πλευράς Νομού Καρδίτσας από τη Λίμνη Σμοκόβου» προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ, που με την ολοκλήρωσή του θα υδρευθούν περίπου 55.000 κάτοικοι 42 χωριών.

 

Ο κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
«Η ύδρευση ολόκληρης της ανατολικής πλευράς της Π.Ε. Καρδίτσας από τη λίμνη Σμοκόβου είναι ένα έργο μείζονος σημασίας, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας να πίνουν καθαρό και ασφαλές νερό, από τον ταμιευτήρα του Σμοκόβου. Γνωρίζουμε ότι οι κάτοικοι όλο αυτό το διάστημα επέδειξαν υπομονή για την ολοκλήρωση του έργου που αντιμετώπισε εξαρχής αρκετά προσκόμματα και δυσκολίες. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να μη δεχτούμε ουδεμία επιπλέον κωλυσιεργία, λαμβάνοντας όποια απόφαση κι αν κριθεί αναγκαία. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος προς κάθε κατεύθυνση: Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να δοκιμαστεί κι άλλο η υπομονή της τοπικής κοινωνίας.
Και αυτό γιατί με την ολοκλήρωση του Διυλιστηρίου εξασφαλίζουμε επάρκεια και άριστη ποιότητα πόσιμου νερού, προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση του υδατικού αποθέματος. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι υλοποιούμε έργα που διασφαλίζουν σύγχρονες υποδομές, με υψηλό αίσθημα ευθύνης για τους πολίτες. Σε αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζουμε».

 

Ο κ. ΣΚΑΡΛΟΣ
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος τόνισε:
«Στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων μας και σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, διεκδικούσαμε εμβληματικές παρεμβάσεις, όπως η ύδρευση 55.000 κατοίκων της περιοχής μας από τη Λίμνη Σμοκόβου, που θα αποτελούν σημείο αναφοράς για τις μελλοντικές γενιές. Είναι ξεκάθαρο ότι δε νοείται πλέον καμιά περαιτέρω καθυστέρηση για ένα έργο ζωτικής σημασίας όχι μόνο για τον Δήμο Σοφάδων, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Ένα έργο που δώσει προστιθέμενη αξία και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, θωρακίζοντας παράλληλα το οικιστικό περιβάλλον.
Πρόκειται αναμφίβολα για μία μεγάλη παρέμβαση και το μεγαλύτερο υδρευτικό έργο που εκτελείται σήμερα στη χώρα. Μετά από πολλά εμπόδια και καθυστερήσεις το έργο μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία. Επιζητούμε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του έργου προκειμένου οι κάτοικοι να απολαύσουν τα πολλαπλά οφέλη μιας εμβληματικής παρέμβασης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1