Γιατί είναι αναγκαίο όσο ποτέ το φράγμα στη Σκοπιά Φαρσάλων

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΩΝ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ ΣΕ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2021 17:15

Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη, ο πρ. δήμαρχος Λαρισαίων Κων/νος Τζανακούλης, επισημαίνει την αναγκαιότητα της κατασκευής του φράγματος της Σκοπιάς Φαρσάλων. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, το φράγμα θα έχει

αντιπλημμυρικό, περιβαλλοντικό αλλά και υδρευτικό σκοπό και το κόστος του φράγματος θα αποσβεστεί σύντομα.
Στην επιστολή του ο κ. Τζανακούλης αναφέρει: «Πρόεδρε καλημέρα, ελπίζω και εύχομαι να είσαστε καλά. Ήθελα να σας ενημερώσω με αφορμή το πρόγραμμα Ανάκαμψης για το φράγμα Σκοπιάς Φαρσάλων. Οι ζημιές που έγιναν στην περιοχή Φαρσάλων από το καιρικό φαινόμενο «Ιανός» είναι πολύ μεγάλες. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά και μάλλον δεν θα είναι η τελευταία αν δεν παρθούν μέτρα. Η κλιματική αλλαγή είναι δυστυχώς δεδομένη και τέτοια φαινόμενα θα είναι επαναλαμβανόμενα και μάλλον πιο έντονα. Η πεδιάδα των Φαρσάλων είναι από τις πιο παραγωγικές και αν υπήρχε η δυνατότητα άρδευσης περισσότερων στρεμμάτων με τη δημιουργία του φράγματος της Σκοπιάς και των σωστών αρδευτικών δικτύων, τότε θα άλλαζε όλη η εικόνα και περισσότεροι νέοι θα ασχολούνταν με τον πρωτογενή τομέα. Όμως το φράγμα δεν είναι ένα έργο για αρδευτικούς μόνο σκοπούς. Έχει και αντιπλημμυρικό, περιβαλλοντικό αλλά και υδρευτικό σκοπό. Από τη δεκαετία του '60 έχει προμελετηθεί αλλά δυστυχώς ποτέ δεν προχώρησε. Το κόστος φαίνεται ότι θα είναι κοντά στα 70 εκατ. ευρώ. Ένα ποσό που ουσιαστικά θα αποσβεστεί σύντομα. Τώρα με το πρόγραμμα Ανάκαμψης πρέπει οπωσδήποτε να κατασκευαστεί. Είμαι στη διάθεσή σας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass