Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2021 17:50

Σήμανση και διαγραμμίσεις

Στη σήμανση και διαγράμμιση τμημάτων του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου ευθύνης της, στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με έργα συνολικού προϋπολογισμού 218.000 ευρώ. Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Παροχή υπηρεσιών για τη διαγράμμιση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Λάρισας έτους 2020-2021», και για τη σύμβαση των έργων «Προμήθεια πινακίδων σήμανσης» και «Προμήθεια χρώματος διαγράμμισης οδικού δικτύου Π.Ε. Λάρισας».
«Οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, παράγουν καθημερινά έργο με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στους δρόμους ευθύνης της Περιφέρειας» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με σχέδιο και προγραμματισμό παρεμβαίνουμε όπου υπάρχει ανάγκη, διασφαλίζοντας την ασφαλή μετακίνηση και επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Κλειστά Σχολεία λόγω παγετού στον Δήμο Τεμπών
Ο Δήμος Τεμπών, ανακοίνωσε ότι σήμερα Τρίτη 19/1/2021, θα παραμείνουν κλειστά τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία των Κοινοτήτων Αιγάνης και Αμπελακίων και το Δημοτικό Σχολείο Καλλιπεύκης, λόγω του παγετού που επικρατεί στις εν λόγω περιοχές. Τα μαθήματα όπως προβλέπεται θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης.

 

Στην Υπέρεια Φαρσάλων ο Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος
Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτοδος και Φαναριοφερσάλων, κ. Τιμόθεος, αύριο Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, εορτή του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Ευθυμίου του μεγάλου, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό Δ.Δ. Υπέρειας Φαρσάλων.

 

«Οι καλύτερες μέρες θα έρθουν με τους αγώνες μας»
ΤΟ ΚΚΕ (μ-λ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

«Συμπληρώνεται σε λίγο ένας χρόνος από το ξέσπασμα της πανδημίας και στη χώρα μας», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ (μ-λ) Λάρισας επισημαίνοντας: «Μέσα σ’ αυτό το διάστημα χάσαμε κοντά 5.500 συμπολίτες μας που έπεσαν θύματα της διαχρονικής πολιτικής απαξίωσης της υγείας και αντιμετώπισης των ανθρώπων του λαού ως αναλώσιμων. Μιας πολιτικής που επιλέγει να δαπανά δισεκατομμύρια για πολεμικούς εξοπλισμούς, μηχανισμούς καταστολής και στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου, την ώρα που αρνείται πεισματικά να ανοίξει νοσοκομεία και σχολεία, να προσλάβει υγειονομικούς κι εκπαιδευτικούς, να αγοράσει λεωφορεία ή να στηρίξει τους ανέργους και να δώσει τις συντάξεις σ’ όσους τις περιμένουν. Για τον λαό, όλα τα παρουσιάζουν ως «δύσκολα», τη στιγμή που με πάσα ευκολία μπουκώνουν προκλητικά τα μεγάλα συμφέροντα που υπηρετούν.
Τα διάφορα εμβόλια λειτουργούν για την ώρα ως «παρηγοριά στον άρρωστο», το πλιάτσικο των μεγάλων χωρών σ’ αυτά δεν έχει προηγούμενο και η ανοσία του πληθυσμού, απ’ ό,τι όλα δείχνουν, θα πάρει μήνες, ίσως και χρόνια για να επιτευχθεί. Στο μεταξύ, τα μέτρα εξαντλούνται σε καραντίνες, περιορισμούς, απαγορεύσεις, πρόστιμα και καταστολή. Ο κορονοϊός κάνει πάρτι στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η κυβέρνηση, με την ουσιαστική στήριξη της αντιπολίτευσης, αρνείται κάθε συζήτηση γι’ αυτούς τους χώρους. Το μόνο που κάνει είναι να στοχοποιεί κάθε στιγμή χαλάρωσης του λαού και της νεολαίας. Και ιδιαίτερα να ξυλοφορτώνει και μπαγλαρώνει όσους αντιδρούν, αντιστέκονται και διεκδικούν.
Μέσα στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται. Δεκάδες είναι οι νόμοι και οι διατάξεις που περνά η κυβέρνηση για λογαριασμό του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη και τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία. Πρόκειται για μια επίθεση που διαμορφώνει το σήμερα και το αύριο σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Χτύπημα κάθε δικαιώματος και κατάκτησης. Απαγορεύεται το ένα, απαγορεύεται το άλλο...
Η σημερινή μαυρίλα δε θα ‘ναι παντοτινή. Όση απόκρυψη και διαστρέβλωση κι αν κάνουν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης του συστήματος, η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Και στη χώρα μας, παρά τις δυσκολίες, τμήματα του λαού δείχνουν τον δρόμο. Η αίσθηση ανημποριάς θα σπάει κάθε φορά που κινούνται οι εργαζόμενες λαϊκές μάζες. Κάθε στιγμή που βγαίνουν στο πεδίο της ταξικής πάλης και της εναντίωσης στην επίθεση του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, στους αγώνες για υγεία, παιδεία, εργασία και ζωή με δικαιώματα κι ελευθερίες».

 

Διαδικτυακά ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας
Διαδικτυακά θα διεξαχθεί η δεύτερη φάση του 26ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2021 «Ίππαρχος», την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι.
Όπως ανακοινώνει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος «οι 33 μαθητές Γυμνασίου και οι 43 μαθητές του Λυκείου που προκρίθηκαν από την πρώτη φάση «Αρίσταρχος» του Διαγωνισμού, θα πρέπει να επισκεφτούν την επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού (contest.astronomos.gr), όπου το μεσημέρι (στις 12:00 ακριβώς) θα βρουν τον σύνδεσμο για την είσοδό τους στον διαγωνισμό».
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τα email της Εταιρείας, είτε τηλεφωνικά με τον κ. Kων/νο Μαυρομμάτη στο 2421-051.061, είτε με τη γραμματέα, την κα Ευαγγελία Βαζή στο 6995-159.172.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass