«Βράζουν» οι αγρότες, «βρυχώνται» τα τρακτέρ

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΙΑΝΟ»

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2021 19:08

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Έντονα δυσαρεστημένοι είναι οι αγρότες του Νομού Καρδίτσας για τα πορίσματα των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ στις πληγείσες από τον «Ιανό» καλλιέργειες δήλωσε χθες από τον Παλαμά ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας.


Όπως τόνισε, πολλοί παραγωγοί είναι εξοργισμένοι διότι δεν περίμεναν ότι οι αποζημιώσεις που θα πάρουν για τα «πλήγματα» της μεγάλης θεομηνίας είναι πολύ λιγότερα (μ.ο. 30%), από αυτά που υπολόγιζαν με βάση το μέγεθος των ζημιών στις καλλιέργειές τους!
Ο κ. Τζέλλας επισήμανε ότι αυτές τις ημέρες ξεκίνησε η «έξοδος» τρακτέρ στις πλατείες χωριών του κάμπου με σκοπό να υπάρξει δυναμική αντίδραση προς την κυβέρνηση, καθώς τα αγροτικά προβλήματα όχι μόνο παραμένουν άλυτα, αλλά αντί να μειώνονται, γίνονται περισσότερα!
Χθες το μεσημέρι άρχισαν να συγκεντρώνονται αγροτικά μηχανήματα στην Κεντρική πλατεία του Παλαμά, ενώ κινητοποιήσεις γίνονται στα χωριά Κοσκινά, Ιτέα, Λεοντάρι, Γραμματικό και θα ακολουθήσουν κι’ άλλες περιοχές.
Προσδοκία της Ομοσπονδίας που συντονίζει το νέο κύκλο αγωνιστικών δράσεων στον Νομό, είναι να συνταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι αγρότες. Εξάλλου, από τη δυναμικότητά τους θα εξαρτηθούν και οι κινήσεις το επόμενο διάστημα.
Αναφορικά με τις κυρίαρχες διεκδικήσεις των αγροτών,εκτός από την άμεση καταβολή αποζημιώσεων που ανταποκρίνονται στις ολικές καταστροφές των χωραφιών και της φετινής σοδειάς, είναι επίσης η γρήγορη ολοκλήρωση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων στον Νομό, η αντικατάσταση των κατεστραμμένων αρδευτικών δικτύων, η ενίσχυση των αγροτών που επλήγησαν καίρια από την πανδημία του νέου κορονοϊού όπως γίνεται με τις επιχειρήσεις και άλλες επαγγελματικές τάξεις, η προστασία των παραγωγών σε ό,τι αφορά τις τιμές των αγροτικών προϊόντων που φέτος ήταν εξευτελιστικές, η δραστική μείωση του υψηλού κόστους παραγωγής κ.α.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η ΕΟΑΣΚ προκειμένου να λάβει αποφάσεις για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass