Μηχανοκίνητη διαμαρτυρία αγροτών στους δρόμους των Τρικάλων

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2021 18:00

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας με μαύρες σημαίες, πραγματοποίησαν χθες αγρότες των Τρικάλων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι αγρότες, προχώρησαν σε αυτή τη συμβολική κίνηση διαμαρτυρόμενοι για μια σειρά προβλημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, και τα οποία θα πρέπει άμεσα να επιλυθούν. Οι αγρότες είχαν τελικό προορισμό τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη στον οποίο και επέδωσαν υπόμνημα με τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ζητώντας από την πολιτεία άμεσες λύσεις. Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη». Μεταξύ άλλων στο υπόμνημα τονίζεται πως η κατάσταση που βιώνουμε είναι τραγική. Τα αντιλαϊκά, αντιαγροτικά μέτρα των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και της ΕΕ χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο τη ζωή μας και το αγροτικό εισόδημα, ενώ προστίθενται και τα παρακάτω:
«Οξυμένα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας, στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς με ελάχιστα μέτρα και μέσα προστασίας. Ενώ τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, οι σχολές και τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά και η τηλεκπαίδευση δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα.
Αντιμετωπίζουμε δεκάδες προβλήματα που καθιστούν δύσκολη την επιβίωσή μας και τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε.
Οι τιμές που πουλάμε την παραγωγή μας είναι χαμηλότερες, ή, στην καλύτερη περίπτωση, ίδιες με άλλες χρονιές, ενώ το κόστος παραγωγής και της ζωής μας ανεβαίνει. Mε τις πλάτες της κυβέρνησης, οι κάθε είδους κερδοσκόποι κάνουν πάρτυ με τον ιδρώτα μας. Ξεχάστηκαν οι μεγαλόστομες προεκλογικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού για φθηνό πετρέλαιο και στον κρατικό προϋπολογισμό του 2021 προβλέπεται επιστροφή φόρου πετρελαίου μόνο για τους εφοπλιστές, βιομηχάνους κλπ και σε μας τους αγρότες ούτε ένα ευρώ επιστροφή».
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Απόστολος Θωμόπουλος μίλησε για την έλλειψη υποδομών, με αποτέλεσμα όπως είπε το καλοκαίρι να μην έχουμε νερό και τον χειμώνα να πνιγόμαστε, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για καθυστερήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ. Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης σε δηλώσεις αναφέρθηκε στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που έχει δρομολογήσει και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως και σε άλλες δράσεις που στόχο έχουν την αύξηση του αγροτικού εισοδήματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass