Σε χωράφια του Δήμου Τεμπών κλιμάκιο των ΕΛΓΑ - ΔΑΟΚ

ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΔΕΝΤΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2021 15:08

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Αυτοψία στις δεντροκαλλιέργειες του Δήμου Τεμπών για τις επιπτώσεις από τον παγετό έκανε

χθες κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας και της ΔΑΟΚ Π.Ε. Λάρισας, με επικεφαλής τον προϊστάμενο κ. Μιχάλη Λιόντο και τον διευθυντή κ. Παναγιώτη Καλφούντζο. Το κλιμάκιο επισκέφτηκε την περιοχή μετά από πρόσκληση του δημάρχου Τεμπών κ. Γιώργου Μανώλη. Ζημιές διαπιστώθηκαν σε πρώιμες ποικιλίες, που ήταν σε ανθοφορία κι έτσι αποφασίστηκε να γίνει αναγγελία στον ΕΛΓΑ. Το κλίμα που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες ήταν ο ισχυρός παγετός (-6,8 βαθμοί Κελσίου), που καταγράφηκε από τους μετεωρολογικούς σταθμούς Νέσσωνος και Γόννων. Επίσης, η μεγάλη διακύμανση της θερμοκρασίας μέσα στην ημέρα, από - 6,8 βαθμούς Κελσίου σε +10 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή μια διαφορά 17 βαθμών μέσα στην ημέρα, ίσως δημιούργησε πρόβλημα στις δενδρώδεις καλλιέργειες της περιοχής. Μέχρι σήμερα από τους επιστήμονες δεν διαπιστώθηκαν ζημιές, παρά μόνο στις πρώιμες ποικιλίες.
Στην αυτοψία συμμετείχαν ο δήμαρχος κ. Γιώργος Μανώλης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Αθαν. Καραναστάσης, οι πρόεδροι Καλοχωρίου και Συκουρίου κ. Γ. Σαΐτης και Μιχ. Γκουντής αντίστοιχα, ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ κ. Μιχάλης Λιόντος, συνοδευόμενος από τον επόπτη κ. Βασίλη Σπανό και τον κ. Γιάννη Καψάλη, ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Π.Ε. Λάρισας κ. Παν. Καλφούντζος, ο προϊστάμενος Φυτοπροστασίας κ. Δημ. Σταυρίδης και ο προϊστάμενος του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Τεμπών κ. Σπύρος Μπετχαβές.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ
Μιλώντας στην «Ε» ο δήμαρχος Τεμπών, κ. Γιώργος Μανώλης, ανέφερε: «Μετά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στην Περιφέρεια του Δήμου Τεμπών, σε σύσκεψη με τους γεωπόνους του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου μας, αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να κληθεί κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και της ΔΑΟΚ Π.Ε. Λάρισας για έλεγχο των καλλιεργειών για τυχόν ζημιές.
Ο Δήμος Τεμπών είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους προϊσταμένους του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας και της ΔΑΟΚ Π.Ε. Λάρισας, ώστε την ερχόμενη εβδομάδα, που θα έχει ανέβει και η θερμοκρασία να επισκεφτούν πάλι την περιοχή για επανέλεγχο των καλλιεργειών για τυχόν ζημιές. Η τοπική οικονομία βασίζεται στον αγροκτηνοτροφικό τομέα και πρέπει όλοι μαζί να στεκόμαστε δίπλα τους σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν», τόνισε ο δήμαρχος.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass