Συνάντηση με Λιβανό ζητά η Επιτροπή Μπλόκων

ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2021 17:29

Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με τον υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης Σπ. Λιβανού και με τη συμμετοχή και του προέδρου του ΕΛΓΑ για να θέσει το διεκδικητικό πλαίσιο και να πάρει απαντήσεις και λύσεις ζητά η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των

Μπλόκων.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε επικρίνει την κυβέρνηση ης ΝΔ “γιατί έδειξε -όπως και οι προηγούμενες- πως είναι αντίπαλος των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, αφού δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης και προστασίας του πενιχρού εισόδημά μας”, ενώ γνωστοποιεί πως αποφάσισε τον Μάρτιο να τιμήσει συμβολικά αλλά αγωνιστικά την ηρωική εξέγερση των κολίγων στο Κιλελέρ, προσαρμοσμένη στα δεδομένα και με τα αντίστοιχα μέτρα προστασίας.
Όσον αφορά το διεκδικητικό πλαίσιο, αυτό αναφέρει τα εξής:
- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα και σε όλους όσους πλήττονται από την πανδημία, το lockdown, την υπολειτουργία των λαϊκών αγορών, από ζημιές, τον παγετό.
- Να δοθούν άμεσα και ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας και οικονομικής ζημιάς, οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100% στους αγρότες και κτηνοτρόφους που έχει πληγεί η παραγωγή τους από φυσικές καταστροφές ή νόσους. Δεν δίνονται αποζημιώσεις από ζημιογόνα αίτια που καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ με αστείες προφάσεις και αντί για αυτό δίνουν κάποια ψίχουλα με διάφορα προγράμματα τάχα ότι στηρίζουν τους αγρότες και την παραγωγή.
- Να αλλάξει εδώ και τώρα ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ.
- Μείωση κόστους παραγωγής: Αφορολόγητο πετρέλαιο και να σταματήσουν οι αστείες δικαιολογίες ότι δεν το επιτρέπουν οι δημοσιονομικές συνθήκες την ίδια στιγμή που έδωσαν φέτος 370 εκατ. ευρώ για επιστροφή φόρου πετρελαίου σε εφοπλιστές, κλινικές, ξενοδόχους, εκεί πού βρήκαν τα χρήματα; - Άμεση μείωση 50% αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, κατάργηση του Φ.Π.Α. στα αγροεφόδια καθώς και μείωση των τιμών τους.
- Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα μεροκάματο για την επιβίωσή μας.
- Επιδότηση των κτηνοτρόφων για αγορά ζωοτροφών οι οποίες έχουν αυξηθεί κερδοσκοπικά με πρόσχημα την καραντίνα.
- Να απαλλαγούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Να υπάρχει αναστολή πληρωμών δανείων και άλλων οφειλών. Να καταργηθεί το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ.
- Η νέα ΚΑΠ κινείται σε ακόμα χειρότερη κατεύθυνση με μείωση των επιδοτήσεων. Να μην γίνει καμιά μείωση. Να συνδεθεί η επιδότηση με την παραγωγή.
- Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, αφού ουσιαστικά πετάει απέξω τους μικρούς παραγωγούς και βάζει τις εταιρίες με ό,τι επακόλουθο στις τιμές για τον λαό.
- Η μάχη με την πανδημία συνεχίζεται. Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα εγκεκριμένα εμβόλια και να παρθούν όλα τα μέτρα για τον απρόσκοπτο εμβολιασμό του αγροτικού πληθυσμού. Να γίνουν τώρα οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη Δημόσια Υγεία. Να στελεχωθούν με προσωπικό και μηχανήματα και να λειτουργήσουν ουσιαστικά τα Κέντρα Υγείας στην Ύπαιθρο. Να ενταχθεί στον σχεδιασμό και ο ιδιωτικός τομέας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass