Ζητούν συνάντηση με Στ. Πέτσα

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Παλαμά για απαλλαγή ή μείωση αρδευτικών τελών

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2021 18:44

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Τον Δήμαρχο κ. Γ. Σακελλαρίου επισκέφθηκε στο Δημαρχείο Παλαμά Επιτροπή (λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που ισχύουν), 10 Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής για να ζητήσουν από αυτόν να προβεί σε ενέργειες προκειμένου να ισχύσει η απόφαση (αριθμ. 1/2021) του Δημοτικού Συμβουλίου για απαλλαγή ή μείωση των αρδευτικών τελών του έτους 2021 λόγω «Ιανού».


Ειδικότερα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας ακύρωσε την εν λόγω απόφαση με το σκεπτικό ότι εκδόθηκε «χωρίς την ύπαρξη εξουσιοδοτικής διάταξης νόμου και επιπλέον, χωρίς να τηρηθεί ο συστατικός τύπος δημοσίευσης αυτής».
Την περασμένη Παρασκευή (26/2/2021) το βράδυ λοιπόν, εκπρόσωποι από τους Αγροτικούς Συλλόγους του Δήμου πραγματοποίησαν σύσκεψη στο Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων της πόλης όπου «χαρακτήρισαν άδικη την ακύρωση σε μια – όπως τόνισαν - πάρα πολύ δύσκολη περίοδο για τους παραγωγούς ελέω πανδημίας και τεράστιων καιρικών καταστροφών από τα φαινόμενα «Ιανός» κατά κύριο λόγο και «Μήδεια». Παράλληλα, συμφώνησαν να κάνουν και δυναμικές κινήσεις άσκησης πιέσεων στον Δήμο Παλαμά και στη Διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για να ισχύσει η απόφαση απαλλαγής ή μείωσης των αρδευτικών τελών.
Η πρώτη κίνηση ήταν η επίσκεψη στον Δήμαρχο κ. Σακελλαρίου κατά την οποία του ζήτησαν να κανονίσει μια συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στ. Πέτσα.
Στόχος θα είναι η έκδοση διάταξης που να επιτρέπει ουσιαστικά την άμεση υλοποίηση της ακυρωθείσας απόφασης του Δ.Σ. Παλαμά, κατ’ εξαίρεση για το 2021, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνεπειών της μένουσας πανδημίας COVID-19 και κυρίως των εκτεταμένων καταστροφών που προκάλεσε σε καλλιέργειες και χωράφια του Δήμου Παλαμά η πρωτόγνωρη θεομηνία της 18ης-19ης Σεπτεμβρίου 2020.
Ο Δήμαρχο Παλαμά αποδέχθηκε την προτροπή της αντιπροσωπείας των Αγροτικών Συλλόγων και θα επιχειρήσει να κλείσει συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών το συντομότερο δυνατό.
Να σημειωθεί ότι στο Δημαρχείο Παλαμά μετέβησαν ο πρόεδρος του Α.Σ. Παλαμά κ. Σ. Αντωνίου μαζί με το μέλος και πρόεδρο της ΕΟΑΣΚ κ. Κ. Τζέλλα, ο πρόεδρος του Α.Σ. Φύλλου κ. Β. Φύλλος, ο πρόεδρος του Α.Σ. Κοσκινά κ. Απ. Κωτσόπουλος και ο πρόεδρος του Α.Σ. Λεύκης κ. Α. Πολυγένης.
Σήμερα στις 12 μ., η Επιτροπή θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς στην Καρδίτσα και αναμένεται να γνωστοποιηθεί εάν θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη διεκδικητική κίνηση για την απαλλαγή ή μείωση των αρδευτικών τελών, στη Δ/νση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass