Αναστατώθηκαν τα Τρίκαλα

Η περιοχή της Φαρκαδόνας έχει πληγεί περισσότερο από τον σεισμό

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2021 19:48

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
Χωριά της ευρύτερης περιοχής της Φαρκαδόνας, φαίνεται ότι δέχτηκαν τις δονήσεις σε μεγάλο βαθμό του ισχυρού σεισμού καθώς έχουν καταγραφεί ειδικά στο χωριό Ζάρκο αλλά και σε άλλα χωριά, όπως η Πηνειάδα μεγάλες ρωγμές σε σπίτια, ενώ έπεσαν και στέγες.

Κάτοικοι επρόκειτο να περάσουν τη νύχτα στις σκηνές του στρατού, ενώ πολλά είναι τα ακατοίκητα σπίτια. Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση και ζητούν την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση της Πολιτείας.

 

ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ
Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός σε μέγεθος και διάρκεια στα Τρίκαλα. Ο κόσμος ήταν ιδιαίτερα αναστατωμένος σε όλο το νομό Τρικάλων παραμένοντας έξω από τα σπίτια του, αφού οι μετασεισμοί ήταν συχνοί και έντονοι ενώ συνοδεύονταν από θόρυβο. Μαθητές και καθηγητές βγήκαν σε αύλειους χώρους και τα μαθήματα διακόπηκαν.

 

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Ο Δήμος Φαρκαδόνας ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων για το διήμερο 4 και 5 Μαρτίου 2021. Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση «με απόφαση του Δημάρχου Φαρκαδόνας Σπυρίδωνα Αγναντή, όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης του Δήμου Φαρκαδόνας θα παραμείνουν κλειστές το διήμερο Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021 για προληπτικούς λόγους αλλά και για λόγους προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών, μετά τις σεισμικές δονήσεις οι οποίες έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στην περιοχή του Δήμου». Για λόγους πρόληψης και ασφαλείας, με απόφαση του Δημάρχου Πύλης κ. Κωνσταντίνου Μαράβα, κλειστές θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη όλες οι Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Πύλης.
Παράλληλα κλιμάκια της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου θα προχωρήσουν σε έλεγχο των Σχολείων και λοιπών δημοτικών κτιρίων για την ασφάλεια των δημοτών μας.
Επίσης για σήμερα είναι κλειστά προληπτικά και για έλεγχο όλα τα σχολεία στον Δ. Τρικκαίων.
Ειδικότερα, ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι προληπτικά, θα είναι κλειστές την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 όλες οι δομές εκπαίδευσης (δημόσιες και ιδιωτικές) στην πόλη και τα χωριά του Δήμου. Τα κλιμάκια των μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου θα διενεργήσουν ελέγχους, για τυχόν βλάβες στατικότητας, σε συνέχεια των ελέγχων που ξεκίνησε ο Δήμος, μία ώρα μετά τον σεισμό της Τετάρτης 3 Μαρτίου.
Συγκεκριμένα θα παραμείνουν κλειστά:
- οι βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί
- τα νηπιαγωγεία
- τα Δημοτικά Σχολεία
- τα Γυμνάσια
- τα Λύκεια
- το ΚΔΑΠ - ΜΕΑ.

 

ΑΘΙΚΤΕΣ ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ
Ελεγχο στις γέφυρες που βρίσκονται εντός των Τρικάλων πραγματοποίησαν Δήμος Τρικκαίων και ΤΕΕ. Τα μικτά κλιμάκια έλεγξαν τη στατικότητα των 16 γεφυρών και πεζογεφυρών της πόλης το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαρτίου 2021, μετά τον μεγάλο σεισμό του Τυρνάβου των 6,3 Ρίχτερ. Με επικεφαλής από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων, την αντιδήμαρχο Εργων, Βασιλένα Μητσιάδη, τα κλιμάκια έλεγξαν όλες τις γέφυρες από την οδό Καρδίτσης μέχρι την περιφερειακό οδό Ιωαννίνων.
Οι γέφυρες, όπως τονίστηκε, δεν παρουσίασαν προβλήματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass