«Γρήγορες διαδικασίες για νέο Δημοτικό Σχολείο στη Φαλάνη»

ΖΗΤΑ Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΛΑΡΙΣΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2021 16:15

Στη Φαλάνη βρέθηκε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου, μαζί με κλιμάκιο Αυτοδιοικητικών, προκειμένου να διαπιστώσουν τις καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός στο Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης και να

ενημερωθούν αναλυτικά για τα προβλήματα που προέκυψαν.
Η κ. Καραλαριώτου ενημερώθηκε από τον διευθυντή του σχολείου κ. Νίκο Κολοβό, την υποδιευθύντρια κ. Ν. Λάππα, τον πρόεδρο Κώστα Λυγούρα, τον αντιπρόεδρο Ρένο Καρυώτη, εκπαιδευτικούς και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων κ. Κόκκινου, ότι μετά από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από ειδικά κλιμάκια μηχανικών το ένα κτίριο του δημοτικού σχολείου που στεγάζει 120 μαθητές, έχει κριθεί ακατάλληλο.
Αυτό σημαίνει ότι για τους μαθητές θα πρέπει να βρεθεί νέα σχολική στέγη για να συνεχίσουν τα μαθήματά τους την τρέχουσα σχολική χρονιά.
Η κ. Καραλαριώτου μετά την ενημέρωση, σε σχετική δήλωσή της σημείωσε: «Το 12/θέσιο Δημοτικό της Φαλάνης συγκεντρώνει πλήθος μαθητών από Φαλάνη και Δασοχώρι, έχει κτιστεί το 1925, η περιοχή είναι δυναμική και απαιτείται να δρομολογηθούν από τον Δήμο όλες οι διαδικασίες για την κατασκευή νέου δημοτικού σχολείου. Διαδικασίες γρήγορες, όπως έγινε με το σχολείο στο Δαμάσι. Θα φέρουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Λύση πρέπει να δοθεί και για τη στέγαση των 120 μαθητών, για να συνεχίσουν τα μαθήματά τους την τρέχουσα σχολική χρονιά.
Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων πρέπει να δώσει άμεσα λύση στο θέμα.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και σε όλους τους μαθητές για την ψύχραιμη στάση τους στη διαχείριση της σεισμικής κρίσης, διαχείριση που απέτρεψε τραυματισμούς».
Η κ. Καραλαριώτου, κατά την επίσκεψή της, συνοδευόταν από τους δημοτικούς συμβούλους κ. Κώστα Βλαχούλη, Δημήτρη Παπαποστόλου, Αθανάσιο Μαμάκο, Αθανάσιο Δρυστέλλα και την τοπική σύμβουλο κ. Μαρία Σταύρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
epimelitirio pyrkagies
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1