ΤΡΙΚΑΛΑ

Νέα δράση για τη βία κατά γυναικών

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2021 19:13

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
Δράση για τη βία εναντίον γυναικών υλοποίησε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων και το 1ου Εσπερινό Γυμνάσιο Τρικάλων.

Η δράση υλοποιήθηκε, όπως ανακοινώθηκε, με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και ήταν διαδικτυακή Δράση, σε θέματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών. Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την ψυχολόγο του κ. Κωνσταντίνα Μπαλατσούκα και με τη στήριξη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων του.
Ειδικότερα, τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου κ. Πέτρος Αυξέντης (κοινωνιολόγος), κ. Ελευθερία Τζιουβάρα (νομικός) και κ. Χρυσάνθη Τζήκα (κοινωνική λειτουργός), μετά από σχετική πρόσκληση της ψυχολόγου του σχολείου, μίλησαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου για τη δράση και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών. Επίσης παρουσίασαν τις κοινωνικές, κοινωνιολογικές και νομικές προεκτάσεις του φαινομένου της βίας κατά γυναικών και μίλησαν στους συμμετέχοντες για επίκαιρα ζητήματα σχετικά με τη θέση της γυναικάς στις σύγχρονες κοινωνίες, τις συνέπειες της πανδημίας στην ισότητα των φύλων καθώς και τη γιγάντωση του κινήματος #MeToo στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Η συνάντηση συνεχίστηκε με τους/τις συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς να μετέχουν ενεργά στην ανοιχτή συζήτηση που ακλούθησε μετά την ενημέρωση.
Τη διαδικτυακή εκδήλωση, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάνω από 25 ενήλικες μαθητές/τριες των γυμνασιακών και λυκειακών τάξεων του 1ου Εσπερινού Γυμνασίου Τρικάλων, η Διεύθυνση του Σχολείου καθώς και μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αμοιβαία έκφραση της βούλησης τόσο της Διεπιστημονικής Ομάδας του Κέντρου όσο και της ψυχολόγου του σχολείου για μελλοντική συνδιοργάνωση και άλλων συναφών δράσεων στη σχολική κοινότητα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass