Παιάνισε από μπαλκόνια

Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων για την 25η Μαρτίου

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2021 19:03

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
Συγκινητική, άκρως πρωτότυπη και αρκούντως εντυπωσιακή, η πρωτοβουλία για την ανάκρουση και παιάνιση του Εθνικού Υμνου και εμβατηρίων, από τη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων… από μπαλκόνια ξενοδοχείου!


Η πανδημία δεν εμπόδισε τον Δήμο Τρικκαίων στο να εξεύρει ιδέα, ώστε το μουσικό «ντύσιμο» της εθνικής επετείου, να γίνει κανονικά, από τη Δημοτική Φιλαρμονική, που συνοδεύει ηχητικώς κάθε παρέλαση, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.
Το φετινό λοκντάουν έφερε τα μέλη της Φιλαρμονικής στα μπαλκόνια του ξενοδοχείου «Αχίλλειον», όπου, με τις απαραίτητες άδειες και αποστάσεις (δύο άτομα ανά μπαλκόνι) τα γνωστά εμβατήρια διαχύθηκαν στον τρικαλινό αέρα. Οι Τρικαλινοί/-ες που βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης ενθουσιάστηκαν, ενώ το βίντεο αποδεικνύει το κλίμα που κυριάρχησε.

 

Διαδικτυακό εμβατήριο από τις Ελληνικές Φιλαρμονικές

Για τα 200 χρόνια της Επανάστασης - Συμμετοχή και από Τρίκαλα

Η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων μετείχε σε διαδικτυακή εκτέλεση του εμβατηρίου. Τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων ανεξαρτησίας της πατρίδας μας, 73 φιλαρμονικές ορχήστρες από Ελλάδα και Κύπρο, έδωσαν δυναμικό «παρών» στον εορτασμό, συμπράττοντας διαδικτυακά στην εκτέλεση του εμβατηρίου “25η Μαρτίου”. Ηταν ένα εγχείρημα που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών και των κυπριακών φιλαρμονικών «σαλπίζοντας» το μήνυμα της σύμπνοιας και της συνεργασίας.
Το βίντεο βρίσκεται στον σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=euTBkFZukVk
Στο project 1821, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, συμμετέχει η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων με δύο εκτελεστές. Την Παρασκευή Κομπούρα- Φλάουτο & την Κωνσταντίνα Όλγα Κωτούλα- Βαρύτονο Σαξόφωνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass